söndag 6 januari 2013

2012: Oktober till December

Oktober
Oktober började med att jag var och provade ut en brudklänning hos Elsa Billgren, vilket kändes helt sjukt och vuxet och som att det inte kunde vara sant, men det var det ju faktiskt. Jag köpte en stor polotröja som jag i princip bodde i. Min mamma, min pappa och jag fyllde år. Daniels syskon fyllde också år den här månaden och hans pappa. Jag tittade en massa på Gilmore Girls för jag fick hela serien i födelsedagspresent. Jag, Daniel och Blixten gick skogspromenader vid vattentornet. Jag köpte ett nagellack som skulle komma bli det lack jag bar när jag gifte mig. Jag lockade håret en hel del och kände mig som en sexig Hollywoodskådis. Ja, lite fluffigt hår kan göra så med mig. Jag hittade mitt gamla pannband och blev nykär i det, och glad för att det var kyligt nog ute att använda det. Jag peppade inför bröllopet och köpte tjusiga bröllopsskor. I oktober så var jag på kalas med mitt jobb. Det bjöds på mat, lekar och jelloshots men jag var tvungen att gå tidigt för jag skulle upp och jobba dagen efter. Samma helg var jag bortbjuden på middag samt födelsedagskalas.









November
I början av november var det mest bröllopsfix och planering och allt som skulle göras innan vigseln. Jag var i Stockholm igen, den här gången med mamma och Matilda. De letade efter kläder att ha på bröllopet och jag hämtade min redan utprovade bröllopsklänning. Överlag var november en riktig känslomånad. Mycket lycka och mycket sorg. Vårt bröllop var i mitten av november och det hade vi längtat så länge till och planerat för och det blev alldeles underbart. Bröllopet är det bästa jag varit med om. Det var en otroligt kväll och jag vet inte om jag har processat allt än. Men samma vecka som bröllopet gick Daniels farbror bort väldigt hastigt, och alldeles, alldeles för ung. Det var såklart en chock och november slutade med en otroligt sorglig begravning i en fullsatt kyrka. De två händelserna präglade november starkt (och gör det fortfarande såklart). Jag jobbade min sista dag på jobbet den sista november. Det var inte alls roligt. I slutet av november regnade det en hel massa. Jag och Blixten var på promenad och vägarna var översvämmade och när vi kom hem gick det att vrida ur oss och vi trodde aldrig att det skulle bli vinter.






December
När december kom, kom snön. En massa snö. En onsdag tog jag, Daniel och Blixten tåget till Linköping för att hälsa på Björn och Juno, det började med att tåget blev försenat i flera timmar. Men sen kom vi fram och hade ett par härliga dagar. Väl hemma tog jag och mamma en snöig promenad med hundarna. Jag såg fina Take This Waltz, som jag gillade. Jag, Daniel och mamma for till Uppsala för att hälsa på Göran på sjukhuset. Jag och Daniel sov hos Persson och vi träffade Hallberg och Ida. Det blev bara en korthelg i Uppsala, sedan for vi hem igen. Jessica kom hem till stan och jag träffade henne flera gånger, bland annat var hon och Elin hemma hos mig på adventsbrunch. December och hela året slutade, som det brukar, med fin julafton, mellandagar, då vi umgicks mycket med våra vänner som var hemma över helgdagarna, och en jäkla rolig nyårsfest.










Och det var 2012 det. Det var ett ovanligt långt år, känns det som. Mycket som har hänt. Skolan, C-uppsats, två olika jobb, arbetslöshet, cancer, förlovning, bröllop, hastigt dödsfall, vänner som gjort slut, andra som blivit ihop och en svägerska som blivit på smällen. Mycket roligt och mycket sorgligt. Mycket helt enkelt. Jag hoppas att det lugnar ner sig lite 2013. Men det gör det väl aldrig, livet.

Inga kommentarer: