söndag 8 december 2013

Lucka nr 8; berätta om ett klädesplagg som du minns från din barndom.

När jag var liten gick jag på gymnastik-"träning". Egentligen var det väl mer en lekgrupp. Eller nåt. Men det var i alla fall i lågstadiet, efter skoltid, som vi träffades i skolans lilla, lilla gymnastiksal och gjorde gymnastiska övningar. Typ som att göra en kullerbytta eller gå på balansstång (15 cm över marken). Inget avancerat, men kul ändå. Jag gick ju också i skolan, såklart. Och på schemat hade vi ju gymnastik. Som typ gick ut på att leka lekar och öva koordination. Och sånt. Som en gör när en är liten. Det är mitt i all den här gymnastiken som mitt klädesplagg kommer in. För det är nämligen en gymnastikdräkt!


Jag är den blonda bruden som är mitt i ett snyggt hopp på en uppvisning för alla föräldrar. Som synes har även den andra tjejen på sig en snygg, röd gymnastikdräkt. Det var helt klart på modet. Jag gillar att jag även har ett tjusigt lila band i håret.

Inga kids hade på sig träningsoveraller eller mjukisbrallor på den här tiden. Gymnastikdräkter var grejen. Jag bar en gymnastikdräkt med tajts under. En var lilarosa och hade en liten volang. En annan var mer åt det blommiga hållet (den på bilden). Supersnyggt kan jag tycka nu. Det tyckte jag då med. Megabra att kunna röra sig i. Men sen blev det inte coolt att ha gympadräkt, typ i mellanstadiet. Då hette lektionerna "idrott" istället för gymnastik och en skulle spela fotboll och innebandy. Vilket var lika med döden för mig.

Fin gymnastikdräkten, ett äkta barndomsplagg och ett plagg jag minns med kärlek.

(Detta var lucka 8 i Emilys julkalender)

1 kommentar:

Emz sa...

Så trevligt av dig kika förbi och lämna en kommentar :) Låter som du också hade en fin och minnesvärd examensklänning :)