fredag 20 december 2013

Lucka nr 20; berätta om din student.

Jag hade svinkul på min student. Jag älskade att ta studenten. Det var så skönt att allt var över och att vuxenlivet skulle börja (även om jag inte hade en aning om vad det skulle innebära).


Det var uselt väder på min student. Det regnade och var grått. Men vad gör det, när en har så kul? Vi började med champagnefrukost, följt av båttur i skärgården. Sedan är det tradition att alla skolor samlas vid Stadshustrappan i Nyköping och härjar. Sen är det kortege och efter det hem till familjerna på fest. Sedan ägnades hela kvällen åt att åka hem på hemvisiter till alla i klassen. En ganska underbar tradition och vi höll på exakt hela natten. Jag var en jäkel på att fota, men inte lika bra att hamna på bild själv. Så jag har massor av bilder från den här dagen, men inte alls särskilt många på mig.


Nästan alla bilder på mig är av det här slaget:


Mycket suddigt. Men det visar ju hur skoj vi hade. Jag minns att jag fick tömma minneskortet i kameran under tiden jag var hemma och kalasade med min familj, innan vi skulle ge oss iväg på hemvisiter, för jag hade fotat minnet fullt.

Min hemvisit låg precis mitt i natten, vid tre-snåret, och då satt vi på altanen och drack cider. Hemma hos Björn (tror jag) fick vi kanelbullar och mjölk, hemma hos Robert fick vi bål på vodka och cocktailbär, och hemma hos Camilla fick vi fil och flingor (typ vid sju på morgonen). Vi var hemma hos nästan alla i klassen och alla föräldrar bjöd på mat och dricka. Så himla mysigt och trevligt.


Så här skrev jag om studenten precis dagarna efter (på Lunarstorm!):

ahhh! studenten igår, sjukt kul. inte alls sorgligt, men det kanske kommer, om en vecka eller så kommer ångesten..
igår var den bästa dagen någonsin.
dagen började med att malins mammma hämtar oss för att åka till champagnefrukosten i gamla oxelösund. där tog vi snygga klasskort och drack champagne och sedan så började det regna. då sjönk humöret till noll, men va fan det slutade ju och vi for, tillsammans med brevik, ut till espskär. trevligt. speciellt när henning spelade på båten, bra initiativ henning, sånt uppskattas av hela klassen!
sen betygsutdelning och stipendieutdelning (alla gick till natur, ja praktiskt taget i alla fall..). sen for vi tillbaks till oxelösund och lämnade av brevik. och då började vi få upp känslan liksom...
sedan bar det av till nyköping och våran mottagning och kortegen..vi trodde våran snygga enskildahjärtaper-vagn inte kommit men som tur var hade vi fel och efter mycket om och men så hittade vi den. kortegen var helt sjukt kul, liksom att stå på stadshustrappan och hela stan står och grattar oss! mitt i kortegen öppnade himlen sig och världens skyfall föll ner över oss. vi blev dyngsura och när vi gick in i en trappuppgång för att värma oss lite, så blev vi sjukt utskällda av en gammal gubbe. sådant förhöjer ju verkligen stämningen...haha jag och cam fick tokryck och började skrika att detta skulle han få ångra, gubbjäveln och ”vi vet vad du bor!”..haha
sen åkte jag hem med petro, vi var helt genomblöta och använda våra studentskyltar som regnskydd!när jag kom hem så vart det att dricka champagne och fira med familjen och släkt och vänner. tack för alla fina presenter!
efter det så var det dags för hemvisiter, såå kul! allas familjer är så mysiga! hihi..
mitt i allt så far vi in till nyköping och träffen, väl där kommer vi inte in för vi har så klart inte leg med oss..  så vi fick vänta utanför i cirkus två timmar, men det var ändå ganska så trevligt..
dagen avslutades med ett dopp i poolen hos matilda. dock var det endast fyra stycken som badade, björn, jimmy, pernilla och matilda själv..
bilder från dagen finns att hitta under prylar, so check it out (det är värt det, jag lovar)!
som stina sade ett antal gånger igår; det är som att längta efter julafton i tre år och sen kommer julafton aldrig tillbaka... såå sant så sant.
egentligen så älskar jag ju alla i klassen, och jag kommer att sakna er såå..faktiskt (eller hur dalila?).
sist men inte minst vill jag bara säga att karro är ju en sån som är liksom, bra initiativ karro! :]

Herre min påve. Det har jag inte läst igenom på många år, men den texten fångar nog känslan ganska bra. Jag var glad och förvirrad och orolig och lycklig och samtidigt ganska deppig. Det var en konstig tid. Men just studentdagen var fantastiskt rolig. Under de tre gymnasieåren hade jag inte varit så jättebra kompis med folk i klassen, jag hängde mest med mitt gäng. Men i trean nån gång så kollapsade gänget ganska rejält och jag blev tvungen att bredda min vänskapskrets. Så jag hann verkligen börja gilla mina klasskompisar innan studenten. Vilket gjorde det hela liksom ännu lite bättre. Precis efter studenten åkte jag till Hultsfred och levde festivallivet och tyckte att allt var ganska gött.

(Det här var lucka 20 i Emilys julkalender)

Inga kommentarer: