onsdag 4 december 2013

Lucka nr 4; berätta om hur du får dina kläder att hålla längre.

Alltså, helt ärligt. Jag gör typ ingenting för att mina kläder ska hålla längre. Jag är sämst på att ta hand om mina kläder. Det kan ha att göra med att jag inte äger några dyra kläder eller några fancy vintageplagg. De flesta av mina kläder är från olika kedjor eller second hand av typ loppis. Inte nåt dyrt alls. Men det har också såklart att göra med att jag är en latis. I kombination med klantis. Det här med klantigheten och det faktum att jag är ganska otursförföljd gör att jag är en jäkel på att spilla på plagg, att ha sönder dom och på annat sätt skada plagg. Vilken dålig blandning va? Att vara bäst på att förstöra plagg och sämst på att fixa dom och göra så de håller längre.


Men jag skulle aldrig få för mig att slänga ett plagg bara för att det är lite trasigt. Både för att jag är ganska snål, men också för att det känns miljövidrigt. Men det allra största skälet är nog att jag älskar de plaggen jag köper så himla mycket, så jag vill inte bli av med det. Resultatet av de hela blir då att jag ofta går runt i trasiga kläder. Väldigt ofta faktiskt. Trasiga jeans har jag flera stycken av i garderoben. Svarta, blåa, mörka, ljusa. Det är alltid bara en tidsfråga innan de går sönder. Att gå runt i trasiga kläder det är inget jag gillar egentligen. En ser ju ut som en slusk i trasiga kläder. Men jag gör det ändå. Har inte så många andra alternativ.


Och att bli bättre på att sy eller fixa med plagg, det finns bara inte på kartan. Hallå, jag har ju redan skrivit att jag är en latis. Efter år av träning har jag dock blivit himla bra på att dölja felen på kläderna. Byxor som är trasiga i grenen eller på underlåret syns oftast inte om en står eller sitter som vanligt. Brekar men inte så mycket med benen, så går det bra. De här två blusarna nedanför är bägge förstörda på olika sätt. Den mintfärgade har permanenta fläckar både på kragen och nedanför. Jag har försökt ta bort dom, men de sitter som berget. Så jag döljer dom på olika sätt. Ska jag ta en bild, så kan jag slänga håret lite käckt över. Annars kan jag ta en kofta som döljer i alla fall det mesta.


Den prickiga blusen saknar två knappar mitt på. Nu för tiden bär jag den bara så här, med en tröja över. Skulle jag ta av mig tröjan skulle bh:n synas. Så det gör jag inte. Med en tröja över märks ingen skillnad. Jag skulle aldrig kunna slänga den för jag vet ju att tekniskt sätt är det inte särskilt svårt att sy på två knappar. Jag borde klara av det. Men jag pallar bara inte göra't.


(Det här var lucka 4 i Emilys julkalender).

Inga kommentarer: