torsdag 12 december 2013

Lucka nr 12; berätta om musik som inspirerar dig.

Vilken svår lucka det var idag. Jag är inte så förtjust i musik. Men det får en väl inte säga i det här landet. Närå, men jag lyssnar inte så mycket på musik. Jag känner ganska sällan att jag blir inspirerad av det. Eller rättare sagt, jag hittar nya låtar hela tiden (fast de är ju inte alltid nyutkomna såklart, det är bara att jag inte hört dom innan, eller så återupptäcker jag dom) och så lyssnar jag på den låten på repeat i två veckor och sen byter jag låt. Jag plockar sällan fram en specifik låt för att bli inspirerad och det är inte många band eller artister som jag följer och gillar allt de gör. Men det finns några. Säkert/Hello Saferide/Annika Norlin tycker jag är fantastisk och jag gillar typ allt hon gör.

Överlag lyssnar jag på jättemycket blandad musik. Mycket av den musiken (eller egentligen låtarna, för det är nästan alltid enskilda låtar) kommer från serier eller filmer jag ser. Jag har absolut ingen hipp musiksmak, och jag är alltid sist att upptäcka grejer (typ Lorde hörde jag för första gången för två veckor sen).

Just nu lyssnar jag på allt från Demi Lovato till Joni Mitchell. Balla tjejer bägge två. Give Your Heart a Break var med i ett avsnitt av Glee och River spelade Jess i New Girl.Jag kan fastna för en textrad eller en hel låt och vilja höra det om och om igen. Spela samma låt tio, tjugo, trettio gånger i rad, bara för att höra exakt den låtraden, exakt den frasen.

Jag kan bränna dig som du aldrig bränt dig, om du leker med mig

That kind of lux just ain't for us, we crave a different kind of buzz

I heard that you like the bad girls, honey, is that true?

And curtains laced with diamonds dear, for you

All the good girls, are home with broken hearts

Dom jävlarna ska skjutas
Dom jävlarna ska skjutas
Dom jävlarna ska skjutas
Dom jävlarna ska skjutas

Jag kan bli totalt megakär i en viss låt och nästan beroende av att höra den, för att sedan låta den falla i glömska.

(Det här var lucka 12 i Emilys julkalender)

2 kommentarer:

Malin sa...

Om du missat det så är en River med i ett av Glees julavsnitt! Det är Rachel som sjunger den och jag gillar den mycket.

Kajsa sa...

Tack för tipset! Ska kolla in det direkt, det hade jag helt missat.