onsdag 4 januari 2012

Ofrivilliga slingor

Den senaste tiden har två olika personer, vid två olika tillfällen kommenterat mitt hår på ungefär samma sätt. På en fest i julas sade min kompis Persson att det såg ut som jag hade rosa slingor i håret. Då skrattade jag mest bort det, och trodde han såg i syne. Det är ju klart jag inte har lila slingor. Men idag sade min lillebror ungefär exakt samma sak. Han ba "Har du färgat håret? Det ser ut som du har lilarosa slingor". Jag fattade fortfarande inte vad som menades. Jag har ju verkligen inte färgat slingor. Men det kändes ändå mycket underligt att höra samma sak från olika personer. Och från personer som inte alls brukar kommentera mitt hår. Så jag gick in till badrummet och tittade extra noga i spegeln. Och vad ser jag?! Lila slingor! De hade rätt. Jag har ta mig tusan lila slingor i håret (även om de är svåra att fånga på bild).


Så himla konstigt. De måste komma från mitt silverschampoo. Men jag har aldrig nånsin fått missfärgat hår av just silverschampoo. Visserligen har jag aldrig använt den här sorten, men ändå. Så knäppt. Men jag tror nästan att jag gillar det.


De gör att jag får känna mig lite låtsaspunkig. För jag skulle nog aldrig våga att färgade lila slingor med flit. Men nu finns de ju bara där. Som en lycklig olyckshändelse. Så jag försöker nog inte ta bort dem på ett tag. De får sitta där de sitter.

Inga kommentarer: