söndag 15 januari 2012

Italiensk afton

Igår bjöd jag och Daniel över hans föräldrar och lillebror på italiensk middag. Eftersom jag har som nyårslöfte att laga italiensk mat, passade ju det perfekt. Dock fotade jag bara förrätten, det andra hann vi sluka i oss innan jag fick en bild.
Men vi åt löktortini till förrätt, ossobuco till huvudrätt och capritårta till efterrätt. Allt blev supergott. Säger jag som lagade det. Men det blev faktiskt det. Det var första gången som jag och Daniel lagade ossobuco och det blev verkligen så himla lyckat. Kalvläggen lossnade från benen perfekt och köttet smälte i munnen. Supergott! Sedan drack vi vin och spelade Kinect hela kvällen.






1 kommentar:

emilia sa...

Åh, mums. Du skulle inte vilja lägga upp receptet på capritårtan? :) Eller om det finns någon länk till receptet du använde.
Tårta är nog min största last i livet, skulle kunna äta det fem gånger om dagen :D

Haha, apropå "slå nollan till polisen".. Lol! Så himla knäpp titel :')

Om du som jag tycker att det är skojigt med konstiga översättningar kan jag ju berätta en liten anekdot. Det finns en film från typ 1960(?) med frank sinatra i huvudrollen. Originaltiteln är "The first deadly sin" men på svenska översattes den till "mannen med ishackan". Det finns bara ett enda problem, filmen handlar om en polis som är på jakt efter en seriemördare. Han har absolut inget att gå på, varken motiv, mordvapen, misstänkta personer eller något. Om han kunde få reda på något av detta skulle mysteriet vara löst. I de sista minuterna i filmen som verkligen dryper av spänning (ska han få fast honom?) så avslöjas det att mordoffren mördades med... En ishacka! Översättaren har på så vis förstört hela filmen, haha. Så tokigt det kan bli. :)