måndag 2 januari 2012

2011: Juli till September

Juli
I juli var det hur varmt som helst. Jag jobbade och smälte bort i värmen. Det är ganska sämst att arbeta på ett ställe där man måste använda tjocka skyddskläder även på sommaren. En bra grej är ju visserligen att det inte är så många som ser en, så jag kunde svettas loss hur mycket jag ville. En natt när jag jobbade var det storm hela natten. Men inte vilken storm som helst. Det var en blixtstorm. Det blixtrade och åskade och ösregnade exakt, precis hela natten. Jag har aldrig
varit med om nåt liknande. Lamporna slocknade och varenda dator slutade fungera. Det var bara att lägga ner jobbet och vänta på att klockan skulle bli sex så vi fick gå hem.
Direkt efter det nattpasset hoppade jag på tåget hem till lägenheten i Malmö. Då hade jag inte varit där sedan i maj. Det var ett mycket kärt återseende. Dagen efter vaknade jag till nyheten
att 70 unga hade blivit dödade av en terrorist i Oslo. Jag minns att jag blev helt kall i kroppen. Så fruktansvärt hemskt.
Men allt var inte bara hemst i juli. Jag såg en himla rolig film, Baby Mama. Tina Fey och Amy Poehler är alldeles fantastiska. Jag var även på bio i Oxelösund och såg Super 8. När man går på bio i Oxelösund är man ofta ensam i salongen. Så även denna gång. Det är en ganska härlig upplevelse att sitta bara fyra stycken i en stor biosalong och se en hel film. Böcker läste jag också, bland annat Fågeln som vrider upp världen, Perks of Being a Wallflower och The History of Love. Juli var även månaden då jag badade en massa i havet. Både morgondopp, dagdopp och kvällsdopp hanns med. Jag gick på bakluckeloppis för första gången och jag bare träskor mest hela tiden. Grillade gjorde jag en hel del, till exempel med hela gänget hemma hos Björkis.









Augusti
Augusti började med att min kompis David fyllde år, hela 25 år gammal blev han. Det var en varm och solig dag och vi firade med grillat, vin, lekar och marängswiss och jag och Adam satt i solen vid en husvägg och pratade om livet. Det här var också månaden då jag och min kille varit ihop i hela fem år. Det firade vi med prosecco på en klippa vid havet och sedan middag på en restaurang vid havet. Det var alldeles fantastiskt!
I augusti arbetade jag min sista dag den sommaren. Ganska så vemodigt var det. Jag bakade cupcakes (som blev himla fina) och bjöd arbetskamraterna på. Det var mycket kalasande den när månaden. Jag var på 35-års-fest och jag var på klassträff med gamla gymnasiekompisar och åt hamburgare.
I slutet på augusti flyttade jag och Daniel permanent tillbaka till Oxelösund och åkte flera omgångar till Malmö för att tömma vår fina lägenhet där. Den första gången som vi åkte ner för att packa var det Malmöfestival. Vi tog såklart tillfället i akt att träffa en massa vänner och festivala. Augusti slutade med att jag bröt armen när jag föll ut från en flyttbil. Himla typiskt att bryta armen när man ska bära en massa flyttlådor. Men det gick det med (alla andra fick bära dubbelt så mycket).











September
I september hade vi precis flyttat in i den nya lägenheten, men vi hade inget internet. Ganska så värdelöst, då jag älskar internet och allt man kan göra med det. Istället för att surfa kollade jag på Twin Peaks för första gången (dock blev jag aldrig klar med det, kanske borde börja igen). Jag promenerade mycket genom min nygamla stad och återupptäckte hur vacker den är. Jag var även runt på många loppisar och second hand-butiker, för att hitta saker till nya lägenheten. Bland annat var jag på Kalle I Backen.
September var månaden då jag och Daniel bjöd över Johan och David på hamburgertårta, en underbar maträtt. I slutet på september åkte jag och Daniel till både Linköping och Malmö och träffade vänner och sov på deras soffor. I Linköping var vi, bland annat, på ölprovning tillsammans med Björn och Maja och i Malmö bodde vi hos Joakim och fixade det sista med den gamla lägenheten, besiktningen till exempel. Vi pressade ut det sista av Malmö och träffade Maia och Amanda, två av de bästa Malmömänniskorna jag vet.









1 kommentar:

Patricia sa...

Sv: Ja ellerhur! Helt underbara :)