tisdag 15 oktober 2013

Dag 06 - Vilken är min favoritsuperhjälte, och varför?

Det här var ju en jättedum fråga för mig att svara på. Jag kan absolut ingenting om superhjältar. Inte heller har jag nåt intresse av 'et. Jag har inte läst en serietidning i mitt liv (förutom Bamse som jag prenumererade på som liten). Jag förstår inte grejen. När jag var liten såg jag en tecknad Batman-serie på tv. Den var bra. Tyckte jag då. Jag minns att tjejerna var coola och sexiga och skurkarna var läskiga. Vissa närapå psykopatiska. Jag tycker att de senaste Batman-filmerna är ganska bra. Även om Christan Bale har konstig röst. Varför väser han fram orden? Och varför ser ingen att Clark Kent är Stålmannen när han har på sig ett par GLASÖGON?! Det finns så många problem med superhjältegrejen.

Vad är en superhjälte egentligen? Stålmannen/Superman kommer ju från en annan planet, så han är ju tekniskt sett en utomjording. Detta ger honom speciella krafter, så det är klart att han är bättre än en vanlig jordmänniska. Det skulle nästan vara taskigt av honom att inte använda sina förmågor till att stoppa brott och rädda folk, osv. Spindelmannen har superkrafter även han på grund av en radioaktiv spindel. Mycket creepy men bra när han ska klättra på väggar och ta bad guys. Om jag inte missminner mig tjänar han även pengar på att fota Spindelmannen/sig själv och sälja till en tidning. Vilket är ganska skumraskigt. Läderlappen är en superriking, som har en massa fancy prylar. På nåt sätt mer superhjältig för han har inga specialkrafter, men dock har han en jävla massa pengar. Och betjänt?

Kvinnliga superhjältar/superskurkar vet jag inget om, förutom Catwoman, som var Michelle Pfeiffer på 90-talet (snygg), Halle Berry i en egen film (ej sett pga alla sa att den var dålig) och Anne Hathaway senast (asball).

Inga kommentarer: