måndag 7 oktober 2013

Dag 04 - En ovana som jag önskar att jag inte hade

Jag önskar att jag inte var tvungen att kontrollera småsaker. Jag önskar att jag kunde lite på mig själv lite mer. Alltså, i vardagssituationer. När jag vet att jag gjort nåt, eller att nåt har skett eller att någonting är på ett visst sätt.
 
Som varje kväll när jag ska gå och lägga mig. Då måste jag gå runt i lägenheten och kolla så att det är släckt överallt samt kontrollera tre gånger att ytterdörren verkligen är låst. Även fast jag vet att det är släckt överallt för vi bor i en liten tvåa så om det skulle lysa en lampa någonstans så skulle jag se det ljusskenet var jag än befann mig. Men icke. Jag måste kontrollera. Samma med dörren. Jag vet att vi alltid låser dörren så fort vi kommer in i lägenheten. Att kontrollera att den är låst en gång är väl okej, det kan ju faktiskt vara så att nån har glömt låsa. Men att göra det flera gånger är fullkomligt onödigt och det önskar jag att jag kunde sluta med.

Samma sak gäller till exempel om jag varit i tvättstugan. När jag hämtar upp all torr tvätt som hängt i torkrummet så blir jag alltid orolig att jag glömt kvar ett plagg i tvättstugan eller torkrummet. Även fast jag vet att jag alltid tittar runt omkring mig innan jag lämnar rummet. Jag önskar att jag kunde lite på min instinkt lite mer. Det finns ju ingen tvätt kvar. Jag tittade ju runt omkring mig när jag stängde dörren. Det var tomt. Ingen tvätt kvar. Då kommer det lilla hjärnspöket som säger att, kanske, kanske var det nåt litet plagg kvar. En liten tröja, eller en ännu mindre strumpa. Och då blir jag ju stressad att det faktiskt är så. Som om det skulle vara en katastrof.

På jobbet är jag likadan. Jag kontrollera 200 gånger att jag har allt i fickorna. Nycklar i vänster ficka, schemat, penna och mobil i höger ficka. Kontrollera, kontrollera. Och sedan får jag hjärtsnörp om jag lagt cykelnyckeln i jackfickan. Det är ju inte helt sunt. Jag önskar att jag bara kunde lite på att jag lagt allt rätt och har allt med mig. Det har aldrig nånsin hänt att jag glömt nåt.

Den här ovanan önskar jag att jag inte hade.

Inga kommentarer: