tisdag 9 december 2014

Lucka 9: En bild från din arbetsplats/skola


Den här lite halvsuddiga bilden, tagen i farten, är ifrån min skola. Alldeles nytagen, från idag. De häftiga tjejerna på bilden är min studiegrupp som precis klarat en examinering! Jippi för oss!

Jag har studerat en himla massa i mina dagar och jag trodde nog inte att jag skulle göra det något mer, nånsin. Jag trodde verkligen att jag var klar. Men mitt liv fungerar inte så. Jag känner mig aldrig klar. Jag vill alltid lära mig mer och prova något nytt. Och livet tar sina egna svängar och här sitter jag nu. På första terminen på sjuksköterskeprogrammet. Färdig undersköterska blev jag i våras. Det blev visst en sjukvårdsarbetare av mig. En sån där som jobbar med människor. Det trodde jag nog inte riktigt för si så där två år sedan när jag var vikarie inom stålindustrin. Nu kan jag tänka att vad skönt att jag är en människa som vågar satsa och prova nytt och hitta min väg och verkligen gå den. Även om det ibland kan kännas jättetungt med ännu en treårig utbildning framför mig (och ännu längre om jag vill specialisera mig) men det känns ganska bra också. Det känns rätt. Och än så länge har jag ju klarat allt, i alla fall. Det känns så otroligt skönt att ha hittat rätt. Jag har länge, länge känt mig förvirrad inför framtiden och inte riktigt hittat min väg, men nu så. Nu ser jag alla möjligheter som finns framför mig. En sjuksköterska kan göra så himla mycket.

För två år sedan i Emilys julkalender 2012, så var en lucka En bild på något som representerar dina framtidsdrömmar. Och jag skrev det här lite deppig inlägget. Det känns så jäkla skönt att kunna säga att det inte stämmer längre. Att jag hittat min väg (den är aningen tydligare de närmsta åren i alla fall). Jag vet kanske inte 100 procent exakt vad jag vill jobba med, men jag vet ramen. Jag vill bli sjuksköterska och jag tror faktiskt att jag kommer bli en himla bra sådan.

(Det här var den nionde luckan i Emily Dahls julkalender. De tidigare luckorna finnes här.)

2 kommentarer:

Jemawa sa...

Du kommer bli en förjävla bra ssk!!

Kajsa sa...

Jemawa: Du med, coola människa!