söndag 28 december 2014

En nyårssammanfattning: 2004 - 2013!

Hej! Och välkomna till världens längsta och mest nostalgiska inlägg om nyår någonsin.

Jag älskar nyårsafton! Och nu börjar årets afton närma sig. Jag är sjukt peppad. Det är något magiskt med nyårsafton. Det är mörkt och kallt och snö och glitter och fir och glädje och sen natt och champagne och det känns som allt kan hända.

På onsdag ska jag fira med ett ganska fantastiskt gäng (Daniel, Johan, David, Adam och Björn. Några saknas i år, så som Hallberg och Björkis) som jag firat himla många nyår tillsammans med. Ända sedan 2004 faktiskt! Det blir tioårsjubileum i år. Alla har ju inte varit med exakt alla år såklart, men de flesta har det. Vilket är ganska otroligt, med också underbart!

2004 såg det ut så här:


Vi var 18 år och officiellt vuxna, men när jag tittar på bilderna ser vi så himla små ut. Daniel och Björkis var nyårspeppade. (Och SÅ HIMLA UNGA!)


Hallberg drack Smirnoff Ice som var lite nytt och ballt då.


Vi var hemma hos Adam, där det var storkalas. Typ varenda unge i stan var där.


Jag var ju där, såklart. Hade dock inte riktigt perfektat selfien än. Kameran var heller inte av bästa kvaliteten. Men jag tror jag kan ha fått den i julklapp det här året? Jag var i alla fall sjukt peppad på att fota och har massvis med bilder från den här kvällen. Som jag sedan lade upp på Lunarstorm.



Ungefär alla rökte cigaretter när vi var 18 och vi kände oss balla. En fick röka ute på lokal också och cigaretter såldes i små 10-pack.



Så himla kul att jag fortfarande är vänner med alla de här männen (pojkarna!) och att jag idag bor med en av dem. Livet, asså!



Här minns jag att jag satt på golvet i "datorrummet" tillsammans med Adam och Rickard och valde musik i tjockdatorn.



Förbered er på många bilder på Hallberg, för han är lite av en linslus. Han och jag har även genom året blivit lite av experter på dubbelselfien.



2005 var vi hemma hos Hallberg och härjade:


Det var mest ölfest och inte så mycket middag att tala om. Men kameran verkar ha blivit bättre? Jag var i alla fall peppad och glad. Och verkar obrydd om att de slåss med svärd i bakgrunden.


Vi umgicks icke med konstiga, svarta spökmänniskor. Jag svartade ut de som inte är tillfrågade. (För ibland festade vi ju med fler människor än bara de som är kärnan i gänget idag. Tänk va, att andra fick vara med ibland? Vi är mycket mer slutna nu för tiden.)

Här är i alla fall Johan och Adam och Björn och Björkis. Ihop med med spökmänniskorna.



Vi spelade kort och åt chips och jag hade en awkward liten frisyr. Så som det var 2005.


Hallberg och David var unga och tjusiga!


Jag och Hallberg: dubbelselfie! (Kommer komma många såna här.)


Gitarren åkte fram. Och bandyscarfen.





Älskar den här bilden nedanför! Johan är så himla söt och glad och Björn är så himla besvärad.



2006 var ett år som sjukt nog slutade med slagsmål! (Eller tekniskt sett började väl januari 2007 med det) Men mer om det sedan. Vid nyårsafton 2006 hade jag hunnit bli tillsammans med Daniel och vi + gänget firade hemma i min mammas hus.


Jag fick en pälsmössa av Johan och rökte cigarr (!?). Och jag hade nyligen gjort en avfärgning på mörkbrunt hår, så det var alldeles röd/orange/blont.




Johan var snygg i 80-talsblå ögonskugga och sitt långa hår.


Peppen var stor hos alla, förutom David, som verkade ha svårt att hålla ögonen öppna. Det är okej, nyårsafton är en lång natt.


Men det vände! David blev crazypeppad igen! Wohoo!




Mammas hund Wille var där och han är inte förtjust i nyår med alla raketer. Björkis lekte dog whisperer och försökte locka med chips. Det gick sisådär.



Adam verkar köra samma halsduk som året innan (?) och uppskattade skumpan.






Det där slagsmålet jag nämnde tidigare, det har jag ju inga bilder på. Såklart. För ändå om en kan skoja om sådant en massa år senare, så är det skitläskigt i stunden och bråk och slagsmål är något av det obehagligaste jag vet. Men det kom i alla fall fram ett gäng idioter till män och skulle mucka och var rasistiska och allmänt jävliga och det spårade ut. Även om det inte var något jätteallvarligt så tycker jag det är skitläskigt när smockor hänger i luften och folk hamnar på marken. Men det var bara en liten dipp det nyåret. De var idioter och vi var bäst.


2007 är nyåret som skulle kunna kallas Alltings Början. Det här året hade vi världens mest uppstyrda nyår och det här året skapades de flesta av våra nuvarande traditioner.


2007 började nyårsafton med lunch hemma i min mammas hus. Det var korv med bröd och whiskey. Och nånting med ett strykjärn runt halsen. Mycket regler och väldigt uppstyrt.


(Kolla, Johan har klippt sig!)


Sedan följde fler stationer, med mer alkohol och mer mat och på kvällen var det middag i Johans föräldrars hus. Det var hummersoppa till förrätt och Adam njöt. Och drack blå vätska till.


Johan var tjusig i förkläde och ansvarade för någonting i köket.


Vi dukade bordet och jag minns att vi kände oss vuxna, liksom på riktigt.



Det här var även det året då vi dukade åt M W och väntade och trodde han skulle komma, sen visade det sig att ingen hade bjudit in honom. Alla trodde liksom att någon annan gjort det, så det blev aldrig gjort. Nu för tiden är det givetvis tradition att duka åt M W, och ha den platsen stå tom. Även traditionen med Tyska Dansen föddes det här året.




Jag var brunhårig och klädd i glittrig klänning.


Johan höll nyårstal, vilket även det är tradition nu för tiden.


Jag och Daniel skålade in det nya året och jag tycker faktiskt att min hatt är lite tjusigare än hans.




2008  aka "det glömda året". Jag hittar bara två bilder ifrån det nyåret, varav en är en värdekass bild på bestick (?). Men jag misstänker att det var året då jag var jätteförkyld och gick hem tidigt och sov pga ren utmattning. Om det stämmer så var detta även nyåret då det lektes någon form av lek efter jag gått hem och massor av juicey skvaller och information kom fram SOM JAG INTE FICK VETA FÖRRÄN ETT HALVÅR SENARE!!!! Jag är fortfarande mycket upprörd över detta. Jag hatar att vara den enda som inte vet något som alla andra vet. Jag känner mig som en sån himla jubelidiot då.




2009 började nyårsafton på dagen hemma hos Hallberg. Vi drack öl och tävlade i "Med andra ord", typ det roligaste spelet nånsin. Och jag hade långt, blont hår igen!



Sedan gick vi hem till min mammas hus och fortsatte spelandet där, med "Absolut överens". Vår nyårstradition har varit att gå runt till flera olika hus, hela dagen, och göra massa roliga grejer, för att sedan äta middag vid slutstationen. Detta år var slutstationen Davids mammas hus.


Jag och Hallberg: dubbelselfie.


Väl hos Davids mamma stod granen klädd och vinet flödade.


Jag hade bytt om till ett svart fodral.



Lekarna fortsatte och Adam var Drottningen av England. Men det visste han inte själv.


Gitarren åkte fram, och panik utbröt en kort tid då elden var lös. Men den situationen fixade sig snabbt och kalaset kunde fortsätta.


Festligheterna var på så hög nivå att till och med Adam rökte!



Vid tolvslaget var det snöigt som tusan och fullkomligt iskallt. Men det ska vara lite kallt på nyår. Röda, kalla kinder hör liksom till.





2010 började nyårsafton med rundpingis hemma i Björkis mammas och pappas kök. Köksbordet fick vara pingisbord och vhskasetter var nät. Vi sprang tills vi var svettiga och det var alldeles fantastiskt med nyårspingis.




Själva middagen intogs i Daniels föräldrars hus. Masker och hattar var grejen det här året och stämningen var på topp!


Det här året var gruppbildens år och jag tror jag har hur många som helst från detta nyår. Vi var 10 stycken som firade nyår ihop: Hallberg (Johan), Björkis (Johan), Shara, David, Sara, Jennifer, Johan, jag, Daniel och Sarah. Tre Johan och tre Saror. Helt normalt.






Det var helt galet mycket snö och vid tolvslaget pulsade vi ner mot fältet för att titta på raketer.






2011 hade jag och Daniel flyttat tillbaka till stan och det nyåret var det första i vår lägenhet. Jag var kortklippt och platinablond och bar ljusrosa långklänning.


Det här var första, och enda, året vi kört knytkalas och buffé. Det var himla lyckat och alla hade med sig massor av god mat.


Och det här var första året med Blixten! Han var bara en liten valp sitt första nyår och vi visste inte alls hur han skulle reagera.


Han hade sin kompis Wille där, som alltid är livrädd på nyår, och Blixten fick agera skydd och tröst åt sin stora kompis.


David var rejält i gasen!


Det här nyåret var extra speciellt och bra för Sverker och Stina var här och hälsade på och firade med oss!



Gitarren!


Och Jägern!






2012 och andra, och sista, nyåret i den lägenheten. Jag och David blåste ballonger och girlanger och pyntade lägenheten. David hanterade humrar och lagade soppa.


Tydligen åts det kyckling och alla hjälpte till att förbereda. Som det ska vara. Vi är alla alltid med och hjälper till på olika sätt. Alla är värdar, så att säga och lika ansvariga för matlagning och så vidare. Även om jag själv brukar ta på mig att duka för att undvika att laga mat.


Blixten var ett år större och ett år modigare! Fast han ser fortfarande ut som en liten plutt.


Adam och David matchade varandra i randigt.



Jag körde paljetter och rosa. Paljetter passar extremt bra på nyår, typ som om dom är gjorda för det.


Maten fick gott omdöme. En av gästerna hävdade att det var det godaste hen ätit någonsin.


Vi lekte lekar, som sig bör. David var Mats Sundin och Daniel var Markus Näslund. Jag skulle tro att David kunde gissa vem han var, men att Daniel inte kunde det. Markus Näslund känns som en svår person att gissa sig fram till.



Det här är kanske det enda året då Tyska Dansen hamnat på bild!! Det är en tradition att David ska dansa tyska dansen för oss. Han ska först vägra, inte vilja, men sen ska han göra't. Med bravur. Precis enligt traditionen.




Hälften av gänget gick ut och tittade på raketer och fyrverkerier vid tolvslaget, men jag och Daniel och några till stannade på balkongen. Där såg vi massvis och var nära Blixten.


När timmarna blev mindre fick vi för oss att gå ut och fästa tomtebloss vid små helikoptrar och flyga med. Det gick toppen och blev jättefint, även om de flög mycket högre och längre än vad vi trodde de skulle göra.



2013, alltså förra året, började nyårsafton med en promenad på Femöre. Det var helt sjukt fint och alldeles snöfritt och såg ut som vår.


Vi drack kaffe och glömde termosen i skogen.


Jag och Daniel hade precis flyttat in i radhuset, så det var lite tomt på möbler.


Jag bar en lång spetsklänning och kände mig läcker.


Blixten hade fått en leksakskorv i julklapp och var nöjd med att inte bo i ett lyhört lägenhetshus på nyårsafton.




Eftersom jag och Daniel flyttat till större, så var det inga problem med att få plats med långbord. Det kändes lyxigt att ha en massa plats över.


Så mycket plats att vi kunde köra charader utan att behöva flytta på en enda möbel.




Vid tre på morgonen fick Daniel nog av kameran och det var det sista jag fotade.



Puh!! Det var alla nyårsaftnar från 2004 till 2013. Hela tio stycken!

Nu är det bara några dagar kvar till årets nyårsafton och vi ska vara hemma hos mig och Daniel i år igen. Det kommer finnas lite mer möbler än förra året, men annars kommer det mesta följa traditionen. Promenad på Femöre och glömma termosen, som är ny tradition och alla de gamla som Tyska Dansen, duka åt M W, jag som undviker att laga mat. Björkis har varit med på i princip alla nyårsfiranden, så honom kommer vi att sakna i år när han ska jobba istället :(

Men, jag är superpeppad på nyår!

4 kommentarer:

reb sa...

men åh vilket fint gäng ni verkar vara och vad mysigt att ni alltid har samma nyårstraditioner!
vi har lite få traditioner men brukar ofta fira med våra bästisar i nån form. i år lite lugnare än vanligt eftersom jag ska jobba 06.45 nästa morgon. yikes! men lär ju inte kunna sova oavsett så lika bra att gå på middag ändå. tolvslaget brukar ju vara något "högljutt" även hemma i sängen liksom. gott nytt år på dig, och hoppas ni får en lika rolig nyår som vanligt.

Jemawa sa...

Vad roligt att se hur ni har utvecklats och Gud så tjusig du var på bilden med platinablonda håret. Så önskar jag att jag kunde ha.
Fota mer! Ser fram emot 20-årsjubiléet.

Kajsa sa...

reb: älskar mitt lilla gäng! :) Det sämsta med att vara vuxen är ju att det kan bli så att en måste jobba på nyår och andra roliga helger. Men då får en ta igen det nästa år! :9 Gott nytt år tillbaka!

Kajsa sa...

Jemawa: tack, när jag tittar tillbaka på bilderna känns det som jag haft en hel del olika frisyrer och färger genom åren! haha, ja, fast på 20 årsjubileumet kommer det inte vara fotografier utan typ hologram eller nåt! :) :)