måndag 4 juli 2011

En av mina favoritstäder

Tidigare ikväll såg jag ett tv-program om Edinburgh och alla hemliga gångar som finns under den staden. Då återväcktes min önskan om att åka tillbaka dit. Jag vill åka dit igen. Edinburgh är helt klart en av mina favoritstäder och då har jag bara varit där två gånger. Men ändå älskar jag det. Jag vet inte vad det är med det staden, men den har någonting som jag gillar. Den har det, helt enkelt. Det där lilla extra som gör att jag känner mig lycklig så fort jag landar. Jag tror det är den totala blandningen av nytt och gammalt. Av historia och nutid. Plus att det är nog nåt speciellt med Storbritannien, jag har aldrig blivit besviken när jag varit där.
Första gången jag var i Edinburgh var 2009. Då reste jag med min pappa och vi turistade bland annat runt och tittade på Loch Ness (jag tror jag såg Nessie, men jag kan ju inte svära på det såklart). Den andra gången var året efter, det vill säga förra sommaren, då jag och min kille hälsade på vår kompis David som pluggade där. Då firande vi bland annat Davids födelsedag genom att gå på zoo och äta världsgod mexikansk mat.

2010:

2009:




Ps. Om ni åker dit någon gång, så måste ni ta en tur i de där underjordiska gångarna, det är superhäftigt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

En klasskompis till mig bodde i Edinburg ett tag och pratar alltid så varmt om det. Det verkar vara en riktigt fin stad som jag så gärna vill besöka.

felicia sa...

Det var jag som skrev kommentaren, förresten.

Ida sa...

Åh, det verkar spännande! Iiiiih resa. Så kul