tisdag 10 september 2013

Utomjordingsgrön

Häromdagen målade jag naglarna i den mest neongröna färgen nånsin. Jag fick det av min mamma. Hon hade köpt det till sig själv, men kommit på att det var en helknäpp färg, så hon gav det till mig. Och ja, det är en ganska knäpp färg.


Alldeles slemmigt grön är den. Så som jag tänker att blodet från aliens nog ser ut. Eller gift som är livsfarligt att dricka ur en bägare för då dör en direkt, på stört. En sån färg. Så långt ifrån neutral en kan komma. Jag tycker den är helt okej, men sådana här färger tröttnar jag fort på.


Den har ingen namn förresten. Nagellacket är nåt utomlandsköpt med bara ett nummer. Tråkigt. Jag gillar nagellack med roliga namn. Basil Green skulle den kunnat heta. Men det gör den alltså inte. 

Formulan är ganska konstig/underbar. Så där genomskinligt jelly att det tar fyra lager att bli en lite täckt, men sen ligger det verkligen fast som om mina naglar bestod till 100% av denna gröna gelé. En sån där konsistens att nageln liksom blir tre millimeter tjockare av allt lack som ligger som en jellyhinna ovanpå.


Nu är det dock borttaget för jag var i simhallen idag och av någon anledning gillar jag inte att simma med nagellack, det känns bara fel helt enkelt. Normal grej, jag vet.

Inga kommentarer: