fredag 3 februari 2012

Åh, du älskade förändring!

I förrgår möblerade vi om här hemma i lägenheten, i vardagsrummet. Jag har varit sugen på att göra det länge, och nu är det äntligen gjort, så himla skönt. Nu känns det som att vi har kommit närmare så som jag verkligen vill ha det och mer i ordning efter flytten (som skedde i september, snabba är vi inte).

Så här såg det ut innan (dock att det inte alltid var en julgran där bak eller tre glada män i soffan): 


 Soffan hade ryggen mot fönstret och framsidan mot TV:n. Bredvid soffan, alltså bredvid David (den fjärde mannen, som knappt syns på bilden) stod bokhyllorna. Bakom soffan var det ett konstigt tomrum (som jag gillade jättemycket när vi flyttade hit och hade stora förhoppningar om, men det blev liksom inget med det). 

Nu ser vardagsrummet ut såhär (jag står vid fönstret när jag fotar):


TV:n och bokhyllorna och soffan har bytt plats. Vi roterade liksom rummet. Nu kännes det mycket bättre. Det blir ett mycket bättre flow i rummet. Det finns inga konstiga tomrum.


Nu fick vi mer användning av fåtöljerna/stolarna också, så fler människor kan sitta runt bordet.


Vi har alldeles för få bokhyllor, de är proppfulla och det ligger böcker lite överallt för att få plats.


Vissa hörn är fortfarande lite konstigt tomma, men de får fyllas med tiden. Vi har inte fler möbler just nu. Min dröm är att få in ett (litet) bord med fyra-fem stolar i vardagsrummet, så att vi slipper att sitta och äta i köket precis alltid. Köket är litet och ibland matluktigt. Och andra gånger ligger disken framme. Och det är där jag sitter och pluggar. Så det skulle vara himla trevligt att kunna äta någon annanstans, speciellt när det är fler än bara jag och Daniel som äter eller fikar.



 På väggarna är det fortfarande himla tomt. Det är lite tråkigt, men det är ett projekt som pågår hela tiden. Alla väggar är betong, och jag äger ingen borr, så det är lite knöligt. Men jag borde bara ta tag i saken och låna en borr från någon. Som sagt, alltid pågående projekt. I hallen har vi alla fall fått upp tavlor. Och det är ju nåt.



 

1 kommentar:

Amanda Jonsson sa...

Svar: tack så mycket :)