söndag 27 november 2011

Plötsligt händer det


Nu har det hänt! Idag har jag nog haft den bästa söndagen. Den bästa söndagen man kan ha. Den började med att Blixten vaknade sent. Och jag, som var den som skulle gå morgonpromenaden med honom, fick sova ända tills 9.15. Så härligt. Och efter det blev det mysfrukost med David, vår nattgäst. När han åkte hem kom Daniels mormor och morfar förbi och gav oss en adventsljusstake. Himla bra, för vi hade ju ingen annars. Nu står den i fönstret och lyser. Den har tillhört Daniels mormors mor innan, och det ju ganska fint.
Efter det lagade jag saffransbullar. Sådana som är fyllda med mandelmassa. Så gott! Jag har tänkt att baka det länge, men det har liksom inte blivit av. Men nu var det ju till och med första advent, så det passade ju himla bra. Efter bakning var jag trött. Som man kan vara på en söndag. Då lade jag mig tillsammans med Blixten i soffan och sov en halvtimme. Medan stormen ven utanför fönstret. Så härligt. När vi vaknat var Blixten tvungen att gå ut och kissa. Då fick vi ge oss ut i mörkret och blåsten. Men det var ganska mysigt det med. Höstmysigt. Blixten blåste nästan bort, så det blev en kort tur.
Och nu, ja nu kom vi fram till nutid. Nu lagar jag mat av sådant som vi bara hade hemma. Hittepå-mat. Det är nog den bästa maten tycker jag. Kokt potatis och någon form av köttgryta blir det. Efter maten ska jag nog titta på en film och bara mysa med min lilla valp. Jag sade ju det, himla bra söndag.

4 kommentarer:

SARA sa...

Gud så mysigt :)

Jessica - En flicka som är stark sa...

GUD så söt hund!!

veronica sa...

sv: Tack så mycket :)

Åh vilken fin vovve du har :) ser ut som min lilla vovve ju, hihi!
Är det en jackrussel?

veronica sa...

sv: Jaha okej :) jättefin var han iallafall.