tisdag 1 mars 2011

day 21 – favorite book from your childhood

den här var min asoluta favoritbok när jag var yngre, saknad - jennie 3 år av caroline b cooney. den har två uppföljare som även de var fantastiska; vad hände med jennie? och måste jennie välja?. den första utkom 1990 och jag läste den ett par år senare. den handlar alltså om jennie, som upptäcker/minns att hon kanske, möjligtvis är kidnappad och hennes fina föräldrar kanske inte alls är hennes riktiga föräldrar. jag älskade verkligen karaktären jennie, jag ville ha hennes röda hår, häftiga klädstil och snygga pojkvän.
1995 kom en film baserad på boken, jag kommer ihåg hur otroligt glad jag blev när jag upptäckte det, en film på min favoritbok!

5 kommentarer:

Linnéa - tre och en katt sa...

Jag har också läst den boken men jag hade ingen aning om att det fanns en film. Vad roligt, den måste jag se!

malin sa...

åh den där kommer jag ihåg! fick den när jag precis börjat läsa "riktiga" böcker. vilken nostalgitripp jag fick nu!

Vintagesmulor sa...

Ooh! Den läste jag inte när jag var liten, tyvärr. Slår vad om att jag hade älskat den.

Är det oacceptabelt att läsa barnböcker när man är 25? Om man inte har några barn att läsa dem för då.

Rebecka sa...

Wow! Kommer verkligen ihåg den här boken! Annars kan jag rekommendera Miranda-böckerna. Köpte "Miranda och den blå skålen" på bokrean häromdagen och - den håller än. Kerstin Sundh for president. Eller något. Ps. fin blogg!

Maddis sa...

Den där kommer jag ihåg! Tror också jag läst den, det är mycket möjligt att jag till och med har den någonstans. Känner igen omslaget så himla mycket.