onsdag 23 mars 2011

genomgång av bokhylla

ragnarsdottern tyckte att jag borde skriva ett inlägg om min bokhylla, och det är ju en urbra idé, för jag älskar ju bokhyllor. och speciellt mig egen, för där bor ju alla mina böcker. jag och min kille sorterade ju vår bokhylla för ett par dagar sedan. och det var välbehövligt kan jag säga, den har nog inte blivit sorterad sen vi flyttade till malmö, för ungefär tre och ett halv år sedan. tyvärr skulle vi behöva en till bokhylla, för bara hälften av böckerna fick plats, resten ligger nu på golvet i vardagsrummet.
i alla fall, själva bokhyllan är en klassisk ikea-billy. inte så snygg, men vad gör det egentligen? när det gäller bokhyllor är väl ändå innehållet det viktigaste.
såhär ser den ut i sin helhet:

överblivna böcker (mest kurslitteratur) står i högar bredvid:

andra överblivna böcker får ligga i ett hörn:

min kille har byggt en modell av årtusendefalken (älskar det namnet, förövrigt!), den står på hedersplats i bokhyllan:

de är himla små, men därinne sitter i alla fall chewie och han solo:

kaxiga fåglar är kaxiga. jag älskar den här boken, så himla snygga fågelbilder:

harry! vi har alla böcker på svenska, och den sista även på engelska. det skulle vara fint att ha alla på engelska:

john irving, som är så himla fantastisk:

jag har en hel del böcker på temat sex. av någon anledning är de flesta rosa:


och det var det. när jag blir större och förhoppningsvis bor i ett jättestort hus vill jag ha ett bibliotek. tänk vad härligt med ett helt rum med bara massa böcker. massa böcker och fåtöljer. så att man kan sitta och läsa hela dagarna. det är ju drömmen, va.

2 kommentarer:

Nathalie sa...

Tack:)

kajsa sa...

att titta i andras bokhyllor är verkligen roligt, & lärorikt. det kan nog säga mycket om människan som äger bokhyllan. det är i alla fall dit min blick omedelbart går till i någon annans hem.