fredag 4 mars 2011

kokos, baby!

de här kakorna var så himla goda att alla förtjänar att äta dem. de var lätta att göra och otroligt saftiga och kokosgoda att äta.

chokladkaka med kokosöverdrag:

chokladkaka:
4 ägg
180 g smör
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
6 dl socker
2 krm salt
3 dl vetemjöl

vispa ägg och socker pösigt. smält smör och häll i smeten. blanda kakao, vaniljsocker, salt och mjöl, rör ner i smeten. häll i en smord plåt (eller så fungerar bakplåtspapper bra). låt stå i ugn i 200 grader i 15 minuter.

överdrag:
75 g smält smör
1,5 dl grädde
1 dl sirap
2 dl socker
1 påse kokos

blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i cirka 5 minuter. häll ut överdraget på chokladkakan. ställ in i ugnen igen tills den fått färg, cirka 10 minuter.

ät och njut!

5 kommentarer:

Madeleine sa...

mums!

LINA K - SKRIVER SKRÄCKROMAN! sa...

Ser jättesmaskens ut! Tack för receptet =)

Lena sa...

SÅG JÄTTE GOTT UT. nu måste jag prova baka det oxå. Blir perfekt när vi ska ha kalas!

Sanna sa...

Mums, vad gott det ser ut :) de ska jag göra imorgon

Ida sa...

Lät super gott!! :) Måste jag göra