måndag 10 mars 2014

Efter världens gråaste vinter är jag inte van med strålande sol och ljumma vindar, men jag tackar och tar emot.

Vad är det som hänt med vädret egentligen? Jag blir helt snurrig. Av vårglädje! Efter världens gråaste vinter är jag inte van med strålande sol och ljumma vindar.

Igår, var det som bekant söndag, och urfint väder och jag tog tillvara på varenda soltimme. Jag är en sån person som blir stressad på sommaren när det är soligt för många dagar i sträck och jag vill liksom ta tillvara på all sol, men jag orkar inte. På våren går det däremot jättebra, för nu har jag ju inte hunnit tröttna än.


Igår på förmiddagen gick jag och pappa (och Blixten, såklart!) motionsbingo. På Femöre den här gången och inte på Jogersö efter förra söndagens vilsekatastrof. Solen strålade och jag hade på mig alldeles för varma kläder. Det är en så himla skön känsla. Att bära för varma kläder. Att svettas lite, istället för att frysa. Det blåste ute på havet, men i skogen var det lä. Jag hade solbrillor på mig och såg en fet huggorm ligga och sola sig. Vårigt som tusan. Daniel å andra sidan tillbringade hela förmiddagen med att rensa i rabatten på vår innergård så nu har vi en vårfin rabatt. (Och idag blommade krokusen för första gången!!)


På eftermiddagen igår for jag och Daniel iväg på ettårskalas. Sen när vi kom hem framåt förkvällen, då var det fortfarande varmt! Och solen var fortfarande uppe (fast på väg ned). Det var så härligt att vara ute på promenad med Blixten utan att behöva knäppa jackan eller vira en tjock halsduk runt halsen.

Jag är helt klart redo för vår och värme och grillning och kaffe i solen på min baksida och blommor i rabatten och tunna jackor och Converse och solglasögon och doften av hav och tång.

Inga kommentarer: