söndag 30 mars 2014

Den sista helgen i mars


Jag måste säga att jag tycker det är ganska underbart med helg. Jag är väl inte ensam om den åsikten kan jag tro. Jag brukar i ju vanliga fall jobba både kvällar och helger, men den här senaste veckan har jag bara jobbat typ 7-17. Helt ovanligt för mig, men helt normalt för andra. Så nu när en ledig helg kom var den mer än välkommen.

Helgen har varit alldeles fullproppad. I fredags grillade vi revbensspjäll med min lillebror Gustav och Daniels lillasyster Emelie. Än så länge har vi verkligen utnyttjat vår nya uteplats till max. Det märks att vi kommer från lägenhet. Grannarna måste tycka vi är superstöriga som är ute hela tiden. Vi spelar musik och vi grillar och vi dricker öl och vi leker med hundar. Men kul har vi ju! I lördags kom David och hälsade på. På förmiddagen igår var det rena fritidsgården hemma hos oss. David och min mamma och hennes hund kom först och vi satt ute på tomten och solade och fikade. Sen kom Daniel ihop med Emelie och hennes familj. Vi alla hängde ute på lilla baksidan och solnjöt ända till skuggorna började krypa längre och längre. På eftermiddagen for alla hem till sig själva, förutom David som stannade kvar och sov över. Vi grillade och drack öl och spelade Uno. En riktigt Unohelkväll blev det. Det är riktigt beroendeframkallande, det där spelet. (När jag gick i nian spelade vi helt bisarrt mycket Uno. Varje rast satt vi ett stort gäng och spelade och spelade. Hetsigt och fort skulle det gå. Och jävlar vad arg en blev om en fick ett +4-kort lagt emot sig.)

I natt blev det sommartid, också. Och om några dagar blir det april. Idag har det varit soligt hela dagen och jag har suttit utomhus och druckit kaffe och läst kurslitteratur i flera timmar. Och så har jag rensat ur fågelholkar för att göra dom vårredo för nya hyresgäster. Nog är det härligt med fredag och lördag, men jag tycker söndagar är ganska fina dagar de med.

Inga kommentarer: