torsdag 19 april 2012

Aura would like you to know that she's having a very, very hard time


Efter att jag upptäckte Lena Dunham i och med Girls så ville jag givetvis se mer av och med henne. Igår kväll tittade jag på Tiny Furniture, en långfilm skriven och regisserad av Lena Dunham och med henne i huvudrollen.


Jag gillade den jättemycket. Den är är på samma tema som Girls och mycket är likt, bland annat är det flera skådisar som är med i båda och storyn är liknande. I Girls heter huvudpersonen Hannah och har två föräldrar som är professorer, i Tiny Furniture heter hon Aura och har en mamma som är konstnär och en lillasyster som vinner poesipriser, men själva känslan är exakt samma. Aura har precis tagit examen från college samt gjort slut med en kille efter tre års förhållande, och nu flyttat hem till mamman och lillasystern i New York.


Aura träffar en kille som gör YouTubevideos som tillfälligt flyttar in hon henne när mamman är borta och hon börjar umgås med en gammal vän. Och har sex med en kille i ett rör.


Det är inte lätt att vara tjugonånting och försöka hitta sig själv och veta vad det är en vill göra och vill bli. 



Gillar en lite quirky människor som inte vill ha "ett riktigt jobb" utan bli konstnärer eller nåt liknande, så kommer man nog gilla den här filmen. Jag gillade den mest för att Aura är så himla förvirrad och vilse och ovuxen som en kan vara som 22-åring. Och för att jag önskar att jag var lite mer som Aura ibland. Hon är en toucher och en riktig oversharer. Jag är ofta en stängd, liten mussla. Det är inte alltid så roligt.

Inga kommentarer: