fredag 25 april 2014

TV-tips om kvinnor

De senaste dagarna har jag sett så himla mycket bra tv/filmer/saker/playgrejer att jag bara måste dela med mig och tipsa vidare. Temat är helt klart kvinnor. Älskar tv om och med kvinnor.

Först och främst The Punk Singer, en dokumentär om Kathleen Hanna. Jag lyssnade massor på Bikini Kill och Le Tigre när jag var tonåring, och jag älskar Kathleen Hanna. 2005 såg jag Le Tigre på Hultsfred och det är ett väldigt starkt spelningsminne. The Punk Singer hittas på Netflix.  


Lite på samma tema är förra veckans avsnitt av Kobra, som handlar om Riot Grrl-rörelsen. Mycket Kathleen Hanna där med, men massa annat också. Döbra, såklart.


Bianca och Tiffany Kronlöfs skapelse Full Patte ligger också ute på SvtPlay. Det var svinroligt så det är bara att titta. Jag lovar, ni kommer må bättre sen.


Sist men inte minst tycker jag att Underbara Claras avsnitt av De Obekväma var himla sevärt. Det finns på URplay. Hon pratar om arbetslinjen och sex timmars arbetsdag. Många av de tankarna delar jag, så det var spännande att se.


Där har ni fyra titt-tips som alla ligger ute på nätet. Grattis, nu har ni att göra i helgen!

1 kommentar:

Linda på Markbladet sa...

Fasen vilka bra tips!
Har sett Claras avsnitt och Full Patte och jag gillade båda.

Ska beta av dom andra. Tusen tack ;-)