söndag 20 april 2014

Just nu...

Längtar jag efter: att det verkligen ska bli varmt. Så där att det är varmt till och med på kvällen, när solen gått ner. Med ljumna vindar och skönt till och med i skuggan. 
Är jag ledsen för: att det är 2014 och jag ändå måste möta folk i dagliga livet som tycker invandrare är ett problem som bör hanteras med att utvisa alla, fort och på direkten. Så himla ledsamt och ett vidrigt synsätt. Som ändå lever och frodas. Alla rasister och sexister som finns. Det är jag ledsen för. 
Är jag glad för: att det är påskhelg och jag har fått träffa alla mina kompisar i helgen. Människor som annars bor många mil bort. 
Äter jag helst: grillat! Skulle kunna leva på massa olika grillade saker. Typ allt går ju att grilla. Bästa tillagningsmetoden. 
Ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning: att skolan ska ta slut och jag bara har jobbet att göra. Jag är så himla van att ha en massa att göra, så först kommer jag nog vara lite som en platt och skrynklig ballong som all luft gått ur. Och så kommer jag tycka att det är jätteskönt. Och lugnt. Och sen kommer jag bli sugen på att plugga igen. Det blir jag alltid. Jag älskar att studera. 
Är det finaste jag vet: den lilla buketten som min man plockade igår och ställde på bordet i uterummet. Blommorna kommer från vår egen trädgård och från närområdet. Så himla fint att vi har en egen trädgård med blommor!!
Läser jag: tusen böcker på en gång. Nä, men kanske en sisådär fem stycken. Jag tycker det är kul att börja med nya böcker men inte lika kul att läsa ut dem. Carrie, Fördjupade studier i katastroffysik, Under det rosa täcket ligger alla på mitt sängbord. Vissa läser jag om, andra för första gången. Igår låg jag i solen och läste Fifty Shades Freed, som jag vill läsa klart för att liksom kunna lägga hela trilogin bakom mig. Vill ju veta hur det slutar. 
Är jag galet stressad: över allt jag vill hinna på kort tid. Tiden räcker liksom inte till för allt jag vill. Eller orken, rättare sagt. Jag fungerar bäst på morgnar och förmiddagar. Sen blir jag sämre och sämre ju senare det blir. Ibland får jag en rush av energi på kvällen, men det är mest om jag är själv. 
Lyssnar jag helst på: den här
Drömmer jag om: sommaren, såklart. Med ledighet och midsommar och sommarnätter och kvällsbad och solning på klippa och i trädgården. Med frukost utomhus och Öland och Malmö och klänningar och värme och allt annat vad sommaren innebär. Jag har långa listor i min mobil med saker och vill göra i sommar. 
Blir jag nostalgisk av: #tbt

Inga kommentarer: