måndag 7 april 2014

Dessa gamla gubbar...

Det värsta med att vara aktiv i Vänsterpartiet och sitta på möten och ta beslut och grejer är att det är så himla många gubbar med. Gamla gubbar. Som fan alltid ska prata och tror att deras åsikter och tankar är så spännande och bra att de bara måste dela med sig för alla. News flash: det är dom inte! Deras åsikter är ofta skittråkiga.

De här gamla gubbarna är rädda för "hen" och de tycker att det tjatas för mycket om feminism. Det gör mig bara peppad på att tjata ännu mer. Att vara besvärlig och obekväm och ta upp tid i möten för feministiska frågor. Att smyga in ett hen i varje mening jag skriver. Är det nåt det bör talas mer om är det ju feminism. Mer, hela tiden, varje dag! Jag fattar helt ärligt inte hur en kan vara vänsterpartist men inte feminist ut i fingertopparna?! Det är helt galet.

Jag skriver på min lokalförenings partiblogg på lokaltidningens hemsida. Jag är precis ny på den bloggen och skrev mitt första inlägg i förra veckan. Inlägget handlar om samtycke och varför jag tycker det är så himla viktigt. Jag fick såklart motkommentarer direkt. Från en gubbe i min egen lokalförening. Som inte förstod min poäng överhuvudtaget. Eller inte ville förstå. Att det ska vara så svårt för dom? Gubbarna. Vad trött jag blir.


(Den snygga illustrationen kommer från Etsyshoppen DotHandmade)

Inga kommentarer: