lördag 24 augusti 2013

Top of the Lake

Häromdagen började jag titta på Top of the Lake. Helt ärligt så trodde jag inte att den skulle vara så himla bra, men det kan ju vara kul att se nåt nytt. Men oj, vad jag hade fel. Det var en megabra serie. Eller miniserie, det finns bara sju avsnitt.


Även om en inte gillar historien alls, så är den värd att kolla på för miljöerna är helt sinnessjukt vackra. Jag vill flytta till Nya Zeeland typ nu på direkten efter att ha sett den här serien.  Alltså, bergen, sjön, skogen!!


Det är i vart fall typ ett crime-drama som handlar om en gravid, tolvårig flicka, Tui, som försvinner. Är hon död?  Är hon levande? Är hon kidnappad? Och vem gjorde henne på smällen? Frågorna är många. Mad Men-Peggy är polis och bor i Sydney, men kommer tillbaka till lilla hemstaden för att besöka sin sjuka mamma. Hon blir insatt i fallet med Tui och det är ett rejält garn att nysta i.Samtidigt är det ett gäng kvinnor med inofficiella ledaren Gj som bor i ett gäng containrar på en plats som kallas Paradise. De blir involverade i typ allt som händer i staden. Tui gör ett besök hos dom innan hon försvinner. 

 
Tuis pappa heter Matt och han är svinsur på containerkvinnorna pga han ville köpa Paradise. Han är visserligen ganska sur i allmänhet och en skurkig typ.


Bergen, dimman, vackert!


Kvinnorna i Paradise har alla trasiga bakgrunder på olika sätt. Anita, till exempel,  har tidigare levt ihop med en schimpans. Peggy heter Robin här och är inte helt bekväm med att vara hemma i småstaden. Hon bär på många jobbiga minnen från skoltiden.Tui har en megagullig liten hund som blir mycket ledsen när hon försvinner. Innan dess var Tui typ den enda som hunden gillade. Det finns massor av scener där hunden är gullig och jag blir svinsugen på att skaffa en sån liten gullis.Och så är det sex i en skog också! Bara bra grejer. 


Himla bra miniserie. Sista delarna, när Robin börjar förstå hur allt hänger ihop och kommer närmare  lösningen av Tuis försvinnande, är så sjukt himla spännande!

Inga kommentarer: