måndag 19 augusti 2013

Dubbelt upp med hundar

Den här veckan har vi fördubblat antalet husdjur här i hushållet och det kommer att bo hela två stycken med oss. Blixten brukar ju alltid bo här, såklart. Den här veckan har vi äran att ha Wille här också. Wille är min mammas (alltså familjens) hund. De är på semester den här veckan och därmed bor Wille hos oss. Det har han gjort förut (i tre veckor!) så han är van. Även om han bor i ett mycket större hus med massor av grönområden, så ska han nog trivas i en lägenhet i stan.


Det är helmysigt att ha två hundar. Blixten får en lekkamrat och vi får en till hund att gosa med. Det som är lite jobbigt (okej, superirriterande) är att Wille är superlångsam. På promenader är Blixten är snabb liten vessla som vi kan powergå med om vi vill. Wille gör allt i slowmotion. Jag blir stressad av hans långsamhet. Allt tar så himla lång tid. Annars är han väldigt go.


De är väldigt fina och lugna ihop. Även om de kan busa till det rejält, så är de mest lugna inomhus. De är så vana vid att träffas att de blivit fina kompisar. Dock är de otroligt olika till sättet. Blixten är yngre, mer framåt och glad och busig. Wille är lite tvärtom. Hans smeknamn är Ior av en anledning.


Inga kommentarer: