söndag 4 augusti 2013

Öland - andra dagen

När vi vaknade på Öland förra fredagen stod en stor dag på schemat. Blixten började dagen med att ligga och gäspa och lata sig på gräsmattan medan vi människor åt frukost och gjorde oss i ordning.


Jag packade utflyktsväskan full med badkläder och så for vi iväg. Vi åkte till ett ställe där det fanns raukar. De var himla balla och jag kunde givetvis inte motstå lusten att klättra upp på en. 

Efter raukarna hoppade vi in i bilen igen och åkte norrut till Neptuni åkrar, som är ett stort stenfält. Men här var vädret emot oss. Så fort vi steg ut bilen började det åska och blixtra och vår lilla Blixt är inte så förtjust i sådant, så här stannande vi inte så länge. Dock åt vi lunchmatsäcken direkt ur bakluckan på bilen. Classy!


Jag röstade att vi skulle styra bilarna söderut igen, mot Sollidens Slott. Sagt och gjort. När vi kom dit var det strålande sol igen, jippi!

Det var himla vackra planteringar och så, men det var lite mycket folk. Sådant kan bli lite jobbigt, men det får en väl stå ut med om en åker till turistmagneter.När vi var klara samt hade ätit varsin glass, styrde vi kosan mot stranden. Blixten, som älskar att bada, tvekande inte utan kastade sig i.På kvällen blev det grillmiddag och Alicegos. Vi delade upp dagarna så alla par fick sköta en middag var. Den här kvällen var det Emelies och Pontus tur och det var ungefär hur gott som helst.


När kvällningen kom färgades himmelen rosa och vi drog igång en omgång kubb. Mitt lag vann pga de andra laget hade ner kungen. Det är inte det bästa sättet att vinna på, men det är alltid gött att vinna. Inga kommentarer: