söndag 4 augusti 2013

Öland - första dagen

Förra veckan tog jag, Daniel, Blixten och David vårt pick och pack och drog till Öland på semester. Daniels familj har ett sommarhus där och vi försöker vara där minst en gång varje sommar. Jag är väldigt förtjust i Öland.

Vi kom dit förra torsdagen och det var redan eftermiddag när vi kom. Det tar ju en halv dag att åka ner mot Kalmar och Öland med tåg. När vi väl var framme kalasade vi på körsbär. Och njöt av känslan att vara på landet.


Blixten var lycklig över att ha en stor gräsmatta att springa på. 


Jag var lycklig över att få ta en semesteröl på trappan. Och för att få träffa alla såklart. Daniels föräldrar var också i stugan samt Daniels syster med familj. Och så vi och David. Så vi var ett helt stort gäng.


Pontus är Daniels systers kille och även han njöt av semesteröl. Fast i hans fall var det nog semestercider.


 Sen satte vi oss till bords och åt grillat. Grillat är givet på sommaren och helt klart bästa sommarmaten.


Att äta middag utomhus med kvällssolen som lyser är lyx för alla som bor i lägenhet. Så när det är sommar och ledigt så får en passa på. Vi passade på flera gånger, kan jag lova.


Lilla Alice fick prova på att vara på gräs. Hon accepterade det med gott mod, men det var inget hon gillade direkt. Det var konstigt och främmande. Blicken var fäst på hennes mamma ifall hon skulle behöva stöd. Men det hela gick fint.


Sen fick hon gosa med Blixten och det gillade hon betydligt mer. Blixten däremot, var inte särskilt förtjust. Han satt dock still med ogillande i blicken och lät det hända.


Och sen kom myggen och vi gick in och spelade kort. Som en gör på landet. Och det var vår första kväll på Öland.

Inga kommentarer: