tisdag 15 februari 2011

day 07 – most underrated book

jag kan inte komma på någon speciell bok, men överhuvudtaget kan jag tycka att ungdomslitteratur är underskattad i vissa kretsar.
jag minns hur dum och faktiskt korkad jag kände mig när jag gick i mellanstadiet och en tjej i min klass sade till mig "läser du ungdomsböcker?! töntigt! jag läser bara vuxenromaner!". okej, nu ska jag kanske inte tolka in för mycket i mina känslor inför vad en 12-åring sade till mig för lika många år sedan, men själva attityden känner jag igen fortfarande idag. som om böcker som är skrivna för ungdomar/young adults inte skulle vara lika smarta/roliga/spännande/viktiga som böcker skrivna för (och vad betyder egentligen "skriva för"? ofta blir böcker klassade som ungdomsböcker om de handlar om unga människor, det behöver ju inte ha något överhuvudtaget att göra med vem de är "skriva för") en äldre publik. dumheter säger jag.

3 kommentarer:

demir sa...

hej,
jag har frågestund på bloggen fråga jätte gärna hur mke du vill ;)

NINNI sa...

Det är riktigt coolt med rött hår och trivs kanonbra i det nu. Har dock bleknat lite till den mer bruna, men ska snart färga igen! :)

Trivs du i ditt blonda? :D

Hanna sa...

vilken fin blogg du har - jag gillar det här bok-temat massor! :) jag minns att jag tyckte det var lite pinsamt att kolla på ungdomsbokshyllorna när jag var 14-15, för att jag kände mig "för gammal"... sen något år senare bestämde jag "nähä, jag ska minsann skriva en ungdomsbok någongång i mitt liv så jag FÅR vara här, detta är RESEARCH". voj voj voj :)