söndag 29 juni 2014

This country has enough dicks!

Itty Bitty Titty Committee är nåt så ovanligt som en romantisk komedi med nästan uteslutande kvinnor i rollerna. Den klarar alltså Bechdel-testet med råge. Och den handlar om feminism och feministisk kamp! 

Filmen handlar om Anna som inte kom in på skolan hon sökte till, och tar nu ett år för att arbeta. Hon jobbar som receptionist på en klinik för plastikkirurgi. En dag när hon ska gå hem möter hon Sadie som spraymålar nåt på klinikens skyltfönster. "A woman is more than her parts" står det. Anna blir intresserad av Sadie som berättar om sin aktionsgrupp C(I)A, Clits In Action. De är ett gäng feminister som på olika sätt kämpar mot patriarkatet. 


Anna börjar träffa gruppen och blir mer och mer engagerad i feministisk rörelse. Först är hon typ lookout när gänget gör aktioner, men sen kommer hon själv på balla grejer och tar större plats i gruppen. Hon växer som person, men sårar på vägen sin syster, the bride to be. Det blir svårt för Anna att stå för sin radikala politik och samtidigt jobba för plastikkirurgin samt vara brudtärna på systerns bröllop. Men hon kommer på en stentuff plan!


Och så är det ju massa romantisk, såklart! Och massa fnurror på trådar och problem på vägen till kärleken. Anna blir sårad och hon sårar. Men till slut blir det bra. För det är ju en romcom!


Itty Bitty Titty Committee var ganska bra, helt okej. De feministiska grejerna var bäst! Den finns på Netflix, där såg jag den. Ägnar ganska mycket tid till Netflix, om vi säger så. 

Inga kommentarer: