onsdag 12 februari 2014

Var är alla flygande bilar?!

Varför är det så svårt och tråkigt och ointressant att göra saker som en måste/verkligen borde göra och så himla kul att göra exakt allt annat? Vem kom på att det ska vara så? Himla dumt, tycker jag.

Syfta du på nåt särskilt nu, Kajsa? Ja, men tänka sig att det gör jag faktiskt. Jag syftar på plugget aka min utbildning som jag går just nu. Den som jag började gå på distans istället för på plats för jag tröttnade på klassen och takten de studerade i. Distans passar ju toppenbra när jag vill jobba så mycket som möjligt, men distans innebär också att jag måste tvinga mig själv att plocka upp boken och läsa om geriatrik på egen hand och det är liksom inte lika lätt som när jag blir tvingad. Det är så mycket annat som lockar. Typ internet och serier och hunden och promenader och matlagning och mannen och loppisrundor och fika och till och med dammsugning blir helt plötsligt JÄTTEVIKTIGT. Konstigt att det aldrig varit det annars? Nu prioriteras allt högre än kurslitteraturen och det är ju heldumt. Det fattar ju jag med. Men det är så svååårt att göra saker jag måste göra. Även fast det egentligen är jätteroligt och jag pluggar ett superkul ämne. Så blir det ändå tråkigt pga måste.

Nån smarting borde kommit på en lösning på detta - det är ändå 2014, framtiden är här, var är alla smarta idéer och flygande bilar?!

1 kommentar:

Alfie sa...

Ja, gud vad svårt det är! Jag kämpar med det själv och lyckades superbra förra veckan då jag gjorde en planering timme för timme som inkluderade 6 h plugg… Mer fick jag inte in då långlunch är ett måste och en långtur med vovven :) Fick i alla fall effektivt plugg gjort under dessa timmar, vilket ju var toppen och jag trodde att jag hade löst det, men jag tog nästan ut mig av all detta effektiva plugg o friluftsliv och var tvungen att spendera flera dagar i sängen med tv-serier bara för att ta igen mig efteråt :)