söndag 16 februari 2014

Menskopp - första gången!

Igår fick jag mens och jag har nog aldrig varit så peppad på mens som då. Det var ju nämligen dags att prova min nya menskopp. Jag köpte den för drygt en månad sen, men då kom den i posten precis när mensen var slut så jag hann inte prova den. Men igår var det dags.

Jag var megapeppad. Jag har läst massor på nätet om menskopp, främst hos Fanny/Arsinoe. Det var jättebra att läsa på så mycket som möjligt innan jag provade, för det är ju faktiskt ett totalt nytt typ av mensskydd och det kan nästan vara lite läskigt att prova. Men efter att ha läst mycket kände jag mig ganska trygg. Jag vågade inte testa den på dagen, för jag var borta på konferens i Eskilstuna hela dagen igår och jag kände inte för att mensläcka på nån annans stol. Men på eftermiddagen när jag kom hem, då jäklar!


Jag provade först att vika den som ett c, men det fungerade inte alls för mig. Jag tryckte ned den ena sidan och gjorde som en spets, det fungerade mycket bättre. Det var lättare att för in den än jag trodde. Den satte sig direkt på plats med ett litet plopp, typ. Det både hördes och kändes att den satt rätt och bra. Den läckte ingenting på hela kvällen. Jag gick en kvällspromenad med hunden och den höll tätt hela tiden. Jag var nästan förvånad att det fungerade så bra. Den känns inte alls när den sitter inne.

När jag skulle tömma den var jag orolig för två saker. Först för att inte få tag på den och ha problem att få ut den. Och sen för att den skulle spilla. Men det gick bra! Jag har fortfarande kvar pinnen/antennen och det underlättade såklart. Jag kan/bör nog klippa av den, men jag ska prova att ta ut den några fler gånger först. Angående spillet, så gick det himla bra. Den har varit typ halvfull och det har inte varit någon svårighet att ta ut den utan att spilla över kanten. Första gången jag tog ut den kändes det skitcoolt att se mensblodet på det sättet. Annars har det alltid varit uppsuget i nåt, en binda eller en tampong, men nu var det ju liksom flytande. Jag tror det är ett mycket bra sätt att få koll på sin mens och hur mycket en blöder.

Först tänkte jag inte ha på den över natten, för jag var rädd för att den skulle läcka (min mens brukar vara ganska kraftig de första dygnen), men sen tänkte jag att va fan, det får väl bära eller brista. Det var så spännande att använda den att jag gärna ville prova över natten också. Det är ju lite av ett eldprov med så många timmar. Jag vaknade till vid kvart i sex på morgonen av att det kändes lite blött. Jag trodde det läckt massor, men det var bara en liten fläck i trosorna. När jag tömde koppen var det ganska mycket i den, men det var inga problem att tömma eller för in den igen.

Än så länge är jag mycket nöjd med menskopp! Jag tror det kommer att fungera ännu bättre när jag fått in rätta knycken (jag har inte ens använt den ett dygn än). Ikväll ska jag jobba, jag får se om jag är vågad nog att använda koppen på jobbet (jobbar ju utan bra tillgång till toalett, så det är att spela lite farligt). Men jag tror det, än så länge känns det himla bra.

2 kommentarer:

Märta sa...

måste verkligen också köpa en menskopp, det verkar vara den bästa uppfinningen sen hjulet (okej kanske inte, men typ). en fråga bara, vart är det underbara nagellacket ifrån?

Kajsa sa...

Märta: Åh, jag älskar det nagellacket. Det är ett sånt där "skrovligt" lack från Lumene, nr 44 Quick Sand.