måndag 16 mars 2015

Riktiga män ska ge fan i att ha åsikter folks kropparJag har skrivit om ungefär detta ämne tidigare, men det tåls att tas upp igen. Dessa bilder slutar aldrig att cirkulera på nätet. Jag har sett den här bilden delas runt på Facebook den senaste tiden av kvinnor jag är FB-vän med. Jag kan förstå varför en delar detta. Det måste kännas gött att nån äntligen liksom hyllar ens egen kroppsform med kurvor och allt vad det heter. Att nån säger att större kvinnor, kvinnor med kurvor, är de snyggaste. Det måste kännas som ett skönt Fuck You till alla smalhetsnormer därute.

Men låt oss tänka lite längre kring den här bilden. Den säger lite olika saker. Bland annat:

1. 
Den säger att smala kvinnor inte är värda "fina"/"riktiga"män (vad det nu är?). Att de smala kan få skitkillarna, "hundarna", "dogs". Bara (riktiga) kvinnor ska få riktiga män. Bara kvinnorna med kurvor förtjänar de här männen. Vad som händer med de smala kvinnorna och de dåliga männen, det spelar väl ingen roll? Det blir en konflikt mellan smala kvinnor och tjockare kvinnor. Som om tjocka kvinnor bara kan vara snygga på bekostnad av de smala. Och då handlar det fortfarande om vilken kropp som är snyggast och bäst. Att kroppar ska mätas och bedömas, att kvinnokroppen aldrig kan få vara ifred.  Alla kroppar ska få vara tillåtna att finnas utan att dömas eller tittas på.  Denna konflikt är så himla meningslös och destruktiv och vi, alla kvinnor, borde hålla samman för tusan! Smala kvinnor är inte fienden - patriarkatet är fienden!

2.
Kurviga tjejer är snygga. Ja, kurviga tjejer är jävligt snygga. (Precis som alla kvinnor.) Men va fan betyder "kurvig"? Typ smal, fast med tuttar och stjärt? Kurvor på "rätt ställen"? Det är fan ett ännu snävare ideal. Alltid när det ska pratas om "större" kvinnor, kvinnor som är "kurviga" eller typ mulliga i media, så menas kvinnor som Jennifer Lopez eller Jennifer Lawrence eller Christina Hendricks. Eller freaking Beyonce?! Nån drar upp en gammal bild på Marilyn Monroe och ba kolla va snygg, mycket finare än alla smala brudar idag. Och man ba NEJ! De här kvinnorna är inte tjocka eller mulliga någonstans. De är vältränade och har smala midjor. De har möjligtvis lite större bröst och/eller röv än andra normiga kändiskvinnor, men de är inte tjocka. Kurvig är så himla dåligt begrepp, för det utelämnar fortfarande så otroligt många människor, som aldrig kommer passa in i detta kurviga, supersexiga ideal. När ska tjocka kvinnor få synas? Utan att ständigt behöva höra att de är "ohälsosamma" eller till och med "sjukliga"?! 


3. 
Bilden säger även att det är okej att vara tjock, att vara kurvig, bara om män tänder på det och vill ha en sån kvinna. Män ska väl ge själva fan i hur min kropp ser ut! Ändå återkommer det hela tiden. Det är bra att vara kurivg för det gillar män, "bara hundar jagar ben". Så det är okej att vara större/kurvig för att karlar uppskattar en stor röv att ta på?! Hade de inte gjort det, så hade det inte varit okej att vara kurvig, eller vadå? Hade män gillat nåt annat, borde kvinnor och tjejer anpassa sig till det? Så vidrig åsikt, men ändå så vanligt återkommande när folk vill säga nåt snällt/peppande till kurviga/mulliga/tjocka. Att det är okej att se ut som du gör, för det finns män som gillar det. Och ofta syftandes på att män gillar att ligga med kurviga kroppar/kvinnor. Att de gillar att ta och klämma på stora bröst och stora stjärtar. De gillar att hantera och använda mjuka, kurviga kroppar. Uäh! Fy fan! Män ska ha cirka noll åsikter om kvinnors kroppar. De ska fan vara glada att vi ens vill umgås med dom. 

3 kommentarer:

Jemawa sa...

Åh du min kloka vän!

Anonym sa...

AAAAMEEN!! Rubriken säger allt!!
Kram My

Kajsa sa...

Jemawa + My: puss på er!