fredag 20 mars 2015

10 anledningar att äta godis


Jag hittade den här larviga listan på nätet: "Godis - därför ska du inte äta det". Så jag tänkte kontra med min egen lista: 10 anledningar till att äta godis.

1. Folk

2. Ska

3. Ge

4. Själva

5. Fan

6. I

7. Vad

8. Jag

9. Äter!!!!

samt sista anledningen

10. Det är gott!


Folk överlag har en jäkla tendens till att alltid vilja komma med "välmenande" råd kring mat och träning och övervikt och om hur en går ned i vikt. Sluta! Bara sluta! Folk vill så gärna berätta vad en inte bör äta och hur dåliga vissa saker är. Jo tack, jag vet! Jag vet vad ni tycker! Jag vet hur ni ser på vissa typer av kroppar! Jag vet vad godis är! Det har liksom inte undgått mig vad godis är och består av och hur vårt samhälle ser på det. Jag vet hur ni andra ser på sån typ av tilltugg. Jag vet också att du som ger mig tio skäl att inte äta godis inte alls är särskilt välmenande utan ofta njuter av att klappa mig på huvudet, av att du vet rätt, hittat den rätta vägen, den enda vägen. Du vill "hjälpa" mig att bli det du kallar nyttig för att du tycker det är det enda rätta, det enda sättet att leva på, det enda sättet att se ut på. Sluta bara! Det enda du sprider är kassa ideal och en ganska hemsk människosyn. Du vill att tjocka människor, eller människor som äter godis, eller människor som inte tränar, du vill att de ska må dåligt och inte vara nöja med sig själva. Och det är fan inte okej.

Vi slutar med ett citat från Lady Dahmer:

De som vill ”upplysa om riskerna med övervikt” bryr sig ej om hälsa. De vill bara skamma tjocka. Få oss att känna oss dumma och värdelösa. Och vården liksom samhället är full av människor som föraktar tjocka. Tyvärr.

4 kommentarer:

Rebecca // Vad (m)ens? sa...

Så himla bra!

Hanna sa...

Hear hear!!

Anonym sa...

Din lista var och kommer alltid att vara den bästa jävla listan!! *knäböjer och tillber*
Härom dagen sa "någon": du borde inte äta så mycket godis, det är inte nyttigt". F.ö sagt av person som snusar, dricker alkohol en del, äter fikabröd och ej motionerar. Jag vet inte vart mitt svar kom ifrån (?!), men det blev: jag tror att jag bara lever en gång, så det är okej för mig att njuta av det jag kan, är det okej för dig?
"Någon" svarade med ett utmärkt argument: ja, jo, så kan det vara.. Men försök att inte äta så mycket godis.
Joråsåatteh, jag nöjer mig inte med den motiveringen. OM EN SÄGER SÅ!
Kram My

Kajsa sa...

Rebecca + Hanna: Tack! :D

My: Folk borde verkligen sluta med att berätta för andra var de borde äta!