fredag 6 mars 2015

Praktik i ett yrke som jag i vanliga fall jobbar i

Jag går ju, som bekant, i skolan och har just nu fem veckors praktik. Praktik i ett yrke som jag i vanliga fall jobbar med. Lite luddigt, men det går ganska bra.

I vanliga fall, när jag jobbar, är jag van att jobba själv och ha mina gamla vanliga vårdtagare som jag har en relation till. Nu är jag helt plötsligt inte alls själv, på praktikplatsen, och det är folk överallt och jag är extremt medveten om att jag blir bedömd för allt jag gör. Bedömd för skicklighet och hur jag utför uppgifter och hur jag är som person och hur duktig jag är på att prata och va glad, typ. Och jag är inte en glad och pratsam människa. Jag är en ganska tyst och blyg människa, som behöver massvis med tid för att bli bekväm och känna mig hemma. Nu börjar det närma sig halvtidsbedömning med läraren, som då kommer till praktikplatsen, och jag är så himla nervös. Nervös för att inte klara det. För att jag känner mig obekväm och inte riktigt vet min roll på praktiken. Jag tycker det är svårt att "vara framåt" och "ta egna initiativ" för jag vet ju inte deras rutiner eller var något finns eller hur deras dagar brukar se ut.

Samtidigt känns det larvigt att vara nervös, för jag vet ju att jag är himla bra på detta. Det är ju det här jag kan. Både praktiskt och teoretiskt. Men handledaren är bara en person och den ska bedöma mig och berätta för min lärare hur jag är och beter mig och det känns som är några veckor är alldeles för kort tid för att veta det.

Inga kommentarer: