söndag 12 oktober 2014

"Det var en så äcklig situation" - angående Big Brother igen

Jag skrev ju om Big Brother häromdagen om tjatsex och utnyttjande. Om att vissa deltagare, till exempel Philip, har betett sig som vidriga svin och begått sexuella övergrepp på kvinnliga deltagare. Och för några dagar sedan fortsatte avskyvärdheterna. Två deltagare, John och Philip, stängde in en kvinnlig deltagare och försökte tvinga henne att utföra oralsex på dem. John hetsade kvinnan att suga av Philip. Han stod och höll för dörren och sade att han inte tänkte öppna och släppa ut henne förrän hon utförde handlingen. Situationen upphörde när andra deltagare bröt sig in i rummet. De två förövarna blev diskade i tävlingen och utkastade från huset. Tack och lov! Det enda rätta beslutet. Äntligen agerar produktionen. De borde polisanmälas på direkten också. Och aldrig vara tillåtna att komma tillbaka, i publiken eller bli intervjuade eller liknande. Kvinnan pratade med en annan deltagare på morgonen efter och sade att hon tyckte det hade varit en "så äcklig situation" och att hon övervägde att suga av honom på grund av att hon kände sig tvungen och kände att hon inte hade något val.

Jag tycker det är så himla skönt att Philip och John försvunnit från huset. De har varit sviniga hela tävlingen. Philip har tvingat sig på Jenny flertalet gånger, tafsat på hennes kropp och trängt in henne i hörn. För något avsnitt sedan stod John till exempel och skrek i ansiktet på en kvinnlig deltagare som grät.

Givetvis är det hemskt att sånt här sker, GIVETVIS, men på ett sjukt sätt är det "tur" att det sker i huset, eftersom allt där syns. Allt som sker blir filmat och bevisat och då får vi ser hur vanligt detta är. Sexuella övergrepp sker hela tiden. "Sköna killar" som tycker de är "roliga" och "skämtar" och går över alla gränser och beter sig som svin. Det sker dagligen. Och kvinnorna, tjejerna som blir utsatta blir slutshameade och victim blameade. Det såg en direkt i Big Brothers Facebook-uppdatering om händelsen. I kommentarsfältet skrev folk att de tyckte Big Brother överdrev med att diska killarna och att det bara var på "skoj" och att kvinnan fick "skylla sig själv" och att hon borde kunna "ta ett skämt". Fattar ni hur sjukt det är? Det som skedde finns på film, det är bevisat, och ändå vill folk inte se killarnas skuld i det hela?! Varför är det så jävla svårt att se att så kallade "vanliga killar" kan utnyttja kvinnor, begå sexuella övergrepp, våldtäktsförsök, fullbordade våldtäkter? Varför är det så jävla lätt att tycka att tjejerna är slampor, horor, överkänsliga, överdrivna? Och folk hävdar att patriarkatet inte finns. Att könsmaktsordningen är påhittad. Världen är så förbannat vidrig att jag inte orkar med den.

Inga kommentarer: