torsdag 21 mars 2013

Det här med dodgeball?

Alltså, är inte dodgeball en jävligt sjuk lek? Eller sport kanske de engagerade vill att det ska kallas. Jag kom att tänka på det när jag såg det senaste avsnittet av Cougar Town, där de spelar just dodgeball, att det är ju så himla fucked up. Kasta bollar på folk och träffa, så får du poäng. Att det spelas på skolgymnastiken är ju helt galet egentligen.

När jag gick i skolan spelade vi både killerball och spökboll, vilka båda två är helt bisarra och jag antar att de är typ svenska varianter på dodgeball. En ska kasta bollar på folk och när en blev träffad fick en inte vara med länge. I killerball fick en komma in på planen igen när den som kastad själv blev träffad. Det var ju i princip alltid (alltid!) de starka som vann. Idrottsmänniskorna. Det var alltid samma. Ibland kunde nån icke-idrottsmänniska nästan vinna på grund av att den liksom blivit "bortglömd" på planen för att idrottsmänniskor tävlade mot och kastade bollar på varandra. I spökboll var det i varje fall lag, men i killerball var en ju helt ensam. Alla mot alla. Vilket idiot som helst borde ju kunna tänka ut att det inte är en bra lek för högstadieungdomar att hålla på med på idrottslektionen. Men ändå körde vi dem. Om och om igen. Jag var aldrig ens nära att vinna. Jag kan inte kasta och jag är inget bra på att hålla mig undan. Sämsta kombinationen.

Både killerball och spökboll har himla konstiga namn när en tänker på det. Jag menar killerball. Mördarboll. En mördar folk genom att träffa dem med en boll, vilket på nåt sätt är samma sak som att skjuta dem. Det är ju inte sunt någonstans. Spökboll är ju lite samma sak. En "dör" när en blir träffad med bollen och så blir en ett spöke som fortsätter spelet på andra sidan graven.

Jag hoppas verkligen att de här lekarna inte leks på idrottslektionerna nu för tiden.

Inga kommentarer: