onsdag 21 januari 2015

The Naked Man

Ni vet när en kollar på gamla favoritkomediserier och kommer på att de inte alls är särskilt roliga, utan bara ganska sexistiska, rasistiska och homofoba?

Som när jag tittar på How I Met Your Mother och Marshall kallar Robin för slampa/slut och skrattet liksom fastnar i halsen.


I avsnittet går Robin på dejt med en kille som kör raggningsknepet The Naked Man på henne (alltså att helt sonika klä av sig naken och vänta på att tjejen ska komma in genom dörren) och hon faller för det och ligger med dejten. Marshall tycker Robin är en stor slampa och skammar henne för att hon ligger med en kille på första dejten bara för att killen var naken. Han tycker det är slampigt att ha sex bara för att ha sex. Hahaha, jag tror jag dör va roligt. En tjej bli kallad för slampa och detta ska vara stor humor.

Senare i avsnittet kör Marshalls fru Lily The Naked Man på honom och han gillar det och ligger med henne och tycker den inte att Robin är så slampig, men ändå. Killarna i den här serien, alldeles särskilt Barney, ligger med hur många tjejer som helst och behöver inte skämmas för det, eller bli kallad slampa på samma sätt som Robin blir. Även om gänget kanske rynkar på näsan åt hans metoder för att ragga på tjejer, så är det ofta framställt som fnissroligt och inte fullt av skam.

Nu för tiden kan jag titta på HIMYM eller Vänner eller nåt och detta händer exakt hela tiden. Det är inte så jäkla roligt att skratta åt sexistiska skämt. Eller rasistiska eller homofoba skämt. För det är typ vad 90 procent av alla amerikanska komedier av den här stilen består av. Och få mig inte att prata om till exempel Jims Värld eller Två och en halv män, jag kräks bara jag tänker på't!

4 kommentarer:

Madson sa...

Jag tycker att det är så sorgligt att det ska behöva vara såhär. Tacka vet jag Full Patte!

Edie sa...

Men jag håller med! Jag kollade på WIMYM några gånger när det inte fanns något annat att titta på, men jag slutade sen, för jag tyckte att hela programmet var extremt mansgrisigt! Och skämten (vissa var ju ändå hyfsat roliga) uppvägde inte det heller tycker jag.

Sara sa...

Men eller hur! Jag började se om Vänner för jag tänkte att "det är ju en så mysig serie".

Nä...

Kajsa sa...

Edie: jag tycker att det är jätteroligt och har älskat de första säsongerna tidigare, men nu grusas det liksom. Men det finns några ljusa stunder :)

Sara: Ja, Vänner är verkligen exakt samma grej! Saker som jag skrattat åt tidigare är liksom intr så kul längre....