tisdag 6 januari 2015

Nyårsafton 2014!

Jag har ungefär en miljard bilder från nyårsafton. Dock är inte alla bloggbara, men några är ju det såklart. Det är nyåret var det kalas hemma hos mig och Daniel och fyra karlar kom och kalasade: Adam, Johan, David och Björn! Firandet är gänggemensamt, så alla ansvarar lika mycket för dukning och ballongblåsning och matlagning och sånt som hör till nyårskalas.

På nyårsaftons förmiddag gick vi en vintrig långpromenad på Femöre och efter det åt vi lunch. Sen bröt vi upp i någon timme för duschning och sminkning och hårlockning och allmän festfixning som hör till. Alla kom till oss vid tretiden för att påbörja kvällsdelen av firandet (vilket en får säga kanske är den viktigaste delen av nyårsafton!).Gruppbild! Som var skitsvår att fota för alla rör på sig exakt hela tiden. Johan ser ut som ett suddigt spöke, men de andra är ju okej. (The Ring någon?!)


Sen hade vi samlat oss nog för att påbörja matlagningen. Trerätters givetvis och det tar ett tag att laga. Alla hjälpte till och det gick himla smidigt. Björn var lika tjusig som alltid i mitt förkläde.


Johan hade precis målat naglarna med glitterlack, så han fick hantera potatisen med pincett. Det funkade toppen!


Blixten fick det sista i gräddskålen och var mycket nöjd. Nyår är ju inte hans favorithögtid direkt, men det gick förvånansvärt bra i år.


Johan hade fixat en grym (och kanske magisk) hatt till nyår, som alla ville prova. Daniel var stilig i den. (Alla var stiliga i den!)


Jag: *hjälper till med maten*.


Björn och David hjälpte till med maten på riktigt!Vår kompis Björkis kunde inte vara med i år, för han skulle jobba. Så han fick vara med via Skype! Det är inte riktigt samma som att vara med in the flesh, men det duger.


Han lagade mat hemma i sitt kök, och vi fick vara med!Efter timmars matlagning var maten snabbt uppäten. Det var gott och, framför allt, mycket. Som det ska vara.


Tiden gick sjukt fort detta nyår. Björn hade förberett en fantastiskt musikquiz till oss och det var roligt, men jättesvårt! Efter det kom ett quiz om oss (!) och det var lättare och mitt lag vann! Jag älskar att vinna och allt kändes mycket bra.


Adam var snygg i Björns glasögon!


Sen åkte glowsticksen fram och det var tolvslag och vi gick ut och tittade på raketer och fyrverkerier och skålade in champagne och sjöng Du Gamla Du Fria och Internationalen, precis som alla år!


Vi höll nästan på att glömma, tillslut brände David av Tyska Dansen! Till glädjetjut, hurrarop och applåder.


Sen började discot! Jag och Daniel har ett ganska stort vardagsrum, och i ena änden är ett perfekt dansgolv. Detta utnyttjades givetvis.
Sen tog jag kontrollen över musiken och satte antagligen på Beyoncé eller Nicki Minaj eller nåt och Johan gick igång stenhårt och så var typ resten av kvällen. En mycket, mycket bra kväll och nyårsafton.


Och sen blev det 2015 och som alltid kände jag mig inte riktigt beredd.

5 kommentarer:

Helly sa...

Sicken fantastisk nyårsafton! Ni ser ut att ha haft riktigt skoj!

Kajsa sa...

Helly: Ja, den var himla ball! :) :) Älskar nyår!

Karin sa...

Den där paljetttröjan alltså! Herremindar så grann. Men jag undrar: hur tvättar du den?

Kajsa sa...

Karin: Jag kör den ut och in, i maskin, 30 grader 30 minuter. Torkar på torkställning, ej tumlare eller torkskåp. Funkar utmärkt! Paljettplagg håller ofta mycket bra, tycker jag. I alla fall moderna. Har nästan aldrig blivit av med paljetter eller strass i tvätten.

Karin sa...

Ah, tack för utförliga tvättråd! Har en paljettkavaj som skulle behöva tvättas efter ett antal svettiga kvällar på dansgolv, det var därför jag undrade.