lördag 24 januari 2015

The consistency of pussy mucus plays an important role

Jag har ramlat över flera filmer och tv-serier den senaste tiden som har en sak gemensamt. Eller, de har kanske fler saker gemensamt, men en sak som jag noterat, just för att den är lite ovanlig. Eller har varit, i alla fall. Den blir kanske vanligare och vanligare, om vi har tur. Och vad pratar jag om då?

Jo, oralsex! Specifikt oralsex utfört på kvinnor. Fittslickning, helt enkelt. Jag har sett så många filmer där kuksugning varit en vanlig scen. Det har varit på skoj, på humor, det har varit för att det ska vara sexigt eller i form av maktutövande. Men att se en man utföra oralsex på en kvinna är inte så himla vanligt att se. Då fokuseras det på kvinnlig njutning och det brukar vara en sällsynt syn.

I de här filmerna/serien så står kvinnans njutning och vilja i centrum och jag blev himla glad av att se det.

I Wetlands är det Helen som är huvudpersonen och hon tycker om sex. Hon tycker om själva snusket med sex. Hon tycker om att prova nya typer av sex och liksom upptäcka allt spännande med sex. I den här scenen har hon träffat en kille vid ett matstånd och hon har en teori om att alla vill ligga med folk som luktar fitta, så hon tvättar sig väldigt sällan eftersom tvål och vatten tar bort den naturliga fittlukten. Och hon får napp direkt, så hon verkar ju ha rätt. Sen utför den här mannen oralsex på henne, utomhus, medan hon äter pommes. Vilket verkar helt fantastiskt!
I Ask Me Anything, som jag skrivit om förut, är Katie huvudperson och hon är i lite av en vilsen fas i livet och vet inte riktigt vad hon vill. Hon tar en paus innan college och bloggar om sitt liv. Hon har en pojkvän, men träffar även en äldre kille som bor i närheten. Han slickar henne gärna och frågar inte efter någonting tillbaka.Gone Girl öppnar nästan med en oralsexscen. Tittaren får se hur det var när Amy och Nick träffades och det var flörtigt och sexigt. Jag tycker det är toppenkul att en sån här scen får visa på deras sexliv istället för nån under lakanen penis i vagina-sexscen. De har jag sett nog av! Vad Amy vill och njuter av är det som visas och blir viktigt.  Den sista scenen är inte en film utan från en tv-serier, Masters of Sex. I första avsnittet i första säsongen får vi se Virginia lära sin dejt att slicka fitta. Hon sög av honom tidigare och nu vill hon att han ska göra samma för henne. Han vet inte hur det ska gå till för hon har ju ingen penis? Men hon peppar honom och han försöker och det löser sig på bästa sätt. Kan ju tilläggas att det är typ 50-tal och ingen vet särskilt mycket om sex. Hela serien går ut på att de forskar om sex och lär sig mer.
Jag blir glad av de här scenerna. Äntligen får vi se kvinnors njutning. Det är ju ganska sällan det syns annars. Snart kanske scenerna till och med blir mer utvecklande än bara Oohh!-ansiktet. 

6 kommentarer:

Jessie sa...

Måste kolla upp alla dina tv- och filmtips någon gång, vi verkar ju ha samma smak!
Och förresten, när Ryan Gosling går ner på Michelle Williams i Blue Valentine så får jag lätt hjärtklappning ;)))

SpeLinnea sa...

Det får mig att undra, vem som står som regissör i scenerna. Om det är skapat för male gaze? Eller som du beskriver bara för att porträttera kvinnors njutning.

Madson sa...

Den första filmen var bok först (Våtmarker). Det är utan tvekan den konstigaste boken jag någonsin läst. Rekommenderas dock!

Kajsa sa...

Jessie: Dom två ihop är ju <3 <3 !!

SpeLinnea: alltså, de flesta är ju regisserade av män, och scenerna är ju inte perfekta på nåt sätt, men ändå lite nyskapande kan jag tycka. Inte så mycket avsugningar och manligt "styrda" sexscener. Ett trevligt avbrott.

Madson: Ja, jag har läst Våtmarker! Det var därför jag ville se filmen. Jag gillar äckelfaktorn i den :) :)

Lilith sa...

Jag förstår varför du länkar till filmerna och ser inga problem alls ur ett feministiskt perspektiv med dem.

Men jag tycker att man bör vara försiktig med att automatiskt se cunnilingus som feministiskt, kvinnovänligt sex.

Många män hägrar helt enkelt acceptera att alla kvinnor inte tycker att cunnilingus är det skönaste som finns rent fysiskt utan t.e.x skulle föredra stimulering med händer och fingrar istället och insisterar på att få ge oralsex så ofta och så länge de vill för sin egen skull och inte för kvinnans.

Lyckas de inte framkalla den reaktion de har sett på porrfilmer där kvinnan går upp i brygga (hur många kvinnor i vuxen ålder är ens fysiskt kapabla att gå upp i brygga hela vägen?!, kommer i sprutande fontänorgasmer, skriker rätt ut okontrollerat och kastar sig fram och tillbaka, ja då bara måste det bero på att kvinnan ifråga är "osäker" och "hämmad" i sin sexualitet.

De här männen intar ofta en låtsasfeministisk attityd där se hävdar att de älskar att få kvinnan att njuta och att det är hennes njutning som står i centrum.

Men det tycks bara gälla om hon njuter mest av just det männen själva tycker är sexigast , att bli slickade. och får den typen av porrfilmsorgasmer männen tycker är så upphetsande.

Hur många män är lika entusiastiska och skulle prioritera "kvinnans njutning" om hon skulle svara:

-Vad bra att du älskar att få kvinnor att njuta. Men jag tycker inte att cunnilingus är det skönaste som finns. Jag skulle istället vilja att vi gnuggar underliven mot varandra med underkläderna på / att du smeker mig med tårna / att du stimulerar mig med ett tygstycke du drar fram och tillbaka / annan valfri aktivitet som inte är lika visuellt upphetsande som cunnilingus för män och som inte brukar förekomma i porrfilmer.

Faktum är att många kvinnor känner större press och psykisktobehag vid cunnilingus än vid ett vanligt samlag , eftersom kravet på att de måste få orgasm och därmed ge mannen ett kvitto på vilken kvinnovänlig och skicklig älskare han är är betydligt större vid den sistnämnda aktiviteten.

På sajten familjeliv.se finns hundratals trådar på samma tema. Kvinnor som inte tycker att cunnilingus är så himlastormande skönt och / eller inte får orgasm av cunnilingus utan hellre vill göra annat blir söndertjatade av män som bedyrar hur högt de prioriterar kvinnans njutning.

Vilket de egentligen förstås inte alls gör, eftersom de vägrar lyssna på och respektera sin sexpartners vilja och dessutom är så inskränkta att de tror att alla kvinnor njuter på exakt samma sätt av exakt samma saker.

Lilith sa...

Betydligt större vid den förstnämnda aktiviteten, skulle det stå.