onsdag 12 januari 2011

lite tankar om bloggar

jag älskar bloggar. jag läser massor av bloggar dagligen, och ännu fler som jag bara kollar in ibland. vissa bloggar har jag följt i flera år, och andra har jag ganska nyss hittat. jag började att läsa bloggar aktivt 2004/2005, och sen mycket aktivt sommaren 2005. det var den sommaren som bloggar och bloggare började bli kända. tidningar tryckte en liten ordlista som förklarade vad ordet "blogg" betyder. sedan dess har jag fullkomligt älskar bloggen som fenomen.
själv har jag inte bloggat jätteaktivt. jag har startat flera stycken. både själv och med andra. innan bloggar slog igenom, skrev jag dagbok på internet på både lunarstorm, helgon och, framför allt, på skunk samt var jag även aktiv på bilddagboken. idag är jag väldigt glad för det. det känns jättekul att ha så mycket dokumenterat. tyvärr finns det inga digitala bilder äldre än typ 2004, det var då min kompis jessica fick sin första digitalkamera, och hon var den första av mig och mina vänner att äga en sådan.
så, sedan 2004 finns en stor del av mitt liv dokumenterat, till viss del kvar på internet, både i bild och i text. det gör mig så fantastiskt glad. jag kommer aldrig glömma de åren. mina dagböcker på lunarstorm, helgon och skunk finns inte var på internet längre, men jag har mycket sparat i min dator, till och med mycket av det mina vänner skrivit. det känns kul att ha kvar, även om de flesta inlägget inte är särskilt glada eller positiva, de mesta är ganska dyster läsning. men det känns fint att ha det kvar, att ha det sparat.
det är så spännande med bloggar. att läsa om andras liv, andras tankar och åsikter. personer vars tankar man aldrig någonsin skulle veta om annars. om inte bloggen fanns. men bloggen är mer än en dagbok. man kan lägga upp bilder, lära känna folk.
jag tycker det hela är ganska himla fantastiskt.

3 kommentarer:

eli sa...

Tack! :)

itsallvintage sa...

ja eller hur! det är så fint att ha kvar som tidsdokument, och jag som har unge tänker att det kommer att hjälpa mig minnas hur allting var, när han var mini :) /Annika

Sofia i London sa...

jag skrev också dagbok på Lunar, fast det var mer såhär: "Idag har jag och x och y och a och b gått och hängt i centrum och varit jätte koola. Hej då"