lördag 4 april 2015

För ett, två, tre, fyra, fem år sedan

Hur har mitt liv sett ut i april de senaste åren egentligen? Ibland känns det som att livet bara står still, som att det är samma hela tiden. Då tycker jag det kan vara bra att titta tillbaka. Att se att det faktiskt händer grejer.

Förra året, alltså 2014, var jag skittrött på att bära vinterjacka och rotade fram en gammal jacka jag senast bar i mellanstadiet ur klädkammaren hemma hos pappa. Jag pluggade till undersköterska och skulle just bestämma mig om jag borde söka till sjuksköterskeprogrammet eller inte. Jag njöt av vårljuset och i slutet av april var rabatten full av tulpaner.
För två år sedan, 2013, hade jag nästan nyss börjat jobba på mitt timjobb i vården. Det kändes fortfarande nytt och spännande. Jag firade påsk på Öland och satt och solade en vintertrött ansikte framför den röda stugan. I slutet på månaden for jag och Daniel till Malmö och hälsade på Malmövänner som vi saknat. Vi fikade på Bullen och drack öl på Möllan och tyckte livet var himla najs.
2012 var jag platinablond och jobbade på järnverk och skrev en C-uppsats i Engelska (en jämförande studie om hur ofta de manliga karaktärerna och de kvinnliga karaktärerna avbryter varandra i tv-serierna How I Met Your Mother och Vänner). Det var himla tröttsamt att plugga 100 procent och jobba 100 procent. Jag firade påsk hemma hos Daniels föräldrar och vi tog en promenad med Blixten på kvällen med Daniels syster och hennes kille och allt kändes SÅ HIMLA VÅRIGT. Den här var även månaden jag upptäckte Instagram och en helt ny värld öppnades.
April 2011 bodde jag i Malmö och hade precis färgat håret knallrött. Träden blommade på Kirsebergs torg och vi hade grillpremiär och drack vin. Påsken firades med öl i en hög med killar i en soffa. Valborgsmässoafton firades i Tallriken i Pildammsparken och det var helt sjukt varmt och t-shirtväder.

2010 gick jag sista året på Malmö Högskola och skrev kandidatuppsats och firade att utbildningen snart var slut med klasspicknickar i vårvädret. Jag och Daniel hängde massvis med Sverker som bodde i Västra Hamnen och jag ser så himla ung ut tycker jag nu när jag tittar på bilden nedan. Jag drack öl på KB och Vinylbaren och Debaser och på alla uteserveringar på Möllan. Och jag tog spegelselfies och hade precis köpt en smartphone!
Jag har ju faktiskt gjort lite ändå, de här senaste åren. Livet står ju faktiskt inte still. Det rullar på. Sakta men säkert.

2 kommentarer:

Lisa sa...

du är finast i blondt hår :) fina bilder!

Kajsa sa...

Lisa: Tack! Ja, jag älskar faktiskt det blonda själv. Nu skulle jag nog aldrig färga bort det igen (och bara för att jag skrev så kommer jag säkert göra det) :D :D