måndag 24 november 2014

Blonder hair, flat chest. TV says, "Bigger is better." South beach, sugar free. Vogue says, "Thinner is better."

Idag har det varit grått och regnat exakt hela dagen och jag har bytt kläder fem gånger för jag såg tjock ut i allt. Jag vet inte vad som är så farligt med att se tjock ut, men vissa dagar har jag svårt att acceptera kroppen. Andra dagar går det bättre. Idag tog jag på mig en mjuk klänning och mjuka tajts och det fick duga. Mjuka resårer är kroppssnällt. Den här klänningen gillar jag. Jag tycker den har tjusigt mönster och den har praktiska fickor. Den är bara det att den är lite stor, lite boxig och den får mig att se större ut. Får mig att se tjockare ut. Jag brukar sällan bära den här klänningen bara för det. Jag brukar försöka hålla händerna i midjan när jag bär den här klänningen. Liksom för att markera, för att säga här slutar kroppen, jag är inte större än så här. SOM OM DET VORE SÅ JÄVLA VIKTIGT. 


Varför är jag så rädd för att "se tjock ut"? Jag ÄR ju lite "tjock". Lite mullig, lite mjuk. Men jag vet ju varför såklart. Jag vet att samhället, patriarkatet, säger att smal=bra=snygg (vilket skitsnack!) och jag vill så gärna passa in i den normen. Snygghetsidealet. Samhället belönar snygghet. Livet blir lättare om en är smal. En blir inte ifrågasatt på samma sätt. När en äter snabbmat, choklad, när en bär tajta kläder, magtröjor, bikini, när det putar, hänger över, är mjukt och när låren breder ut sig. En smal person blir inte ifrågasatt varför den inte bantar, varför den inte tränar mer. Ingen kollar snett när en tar en Japp i skolan. Jag är absolut inte tjock och jag råkar inte ut för allt det här, men jag är inte smal heller. Jag är mitt emellan. För tjock för tajta jeans, kläder i M och L, men kan ändå passera som "smal". 
Jag försöker att inte bry mig om att samhället ser ut så här, men det är inte så himla lätt. Vissa dagar är det skitsvårt, faktiskt. Men jag ska sluta med att hålla händerna i midjan för att markera var kroppen slutar, för att se smalare ut. Jag ska däremot hålla händerna i midjan för att jag är tuff och stadig och arg. Jag ska se ut precis som jag gör, precis som jag vill. Jag ska bära stora, snygga, sköna kläder och känna mig fabulous!


3 kommentarer:

lovisa sa...

<3

Frida sa...

Du är schviiinsnygg i den där klänningen! Var dina händer än är.

Kajsa sa...

lovisa: <3 <3

Frida: tusen tack, finis!