måndag 22 juli 2013

En lördag i skärgården

I lördags hämtade Hallberg och Adam upp mig, Daniel och Blixten och vi for till småbåtshamnen för att åka ut i skärgården.


Jag satt längst fram och tyckte att kan borde ha en sån där trumma så att alla kan ro i takt. Även fast det inte var någon som rodde.


När vi kom fram hoppade Hallberg och Adam i havet direkt. Jag hade ingen baddräkt, så jag skippade det. Jag hade heller ingen solkräm med mig, så det var nog tur att jag inte var alltför avklädd. Jag har en tendens att bränna mig då. Vilket jag såklart gjorde ändå.Blixten badade också. Han älskar att bada. Speciellt om det finns en pinne att hämta i vattnet.


Själv låg jag mest och läste World War Z. Jag blev så sugen på att läsa den igen efter jag såg filmen. Tyvärr är inte Brad Pitt med i boken.


Det var svinavarmt att vara klädd i långärmat, men jag försökte skydda mina stackars axlar. Det gick sådär.
Av någon anledning tyckte Blixten det var kul att gnosa in sig i mig när han var blöt. Jag tyckte den var mindre kul. Det var visserligen skönt med svalka, men han gör det med sån kraft att jag nästan rullade ner för klippan.


Sen tog han platsen, den jäkeln. 


Vi hittade en himla bra ö att gå iland på, men gud så sugna vi alla blev på att skaffa oss en egen liten ö med ett hus på. Vi åkte förbi ungefär hundra sådana öar och herre min påve så härligt det vore att ha en sådan.
Framåt kvällen, när molnen samlades över himlen, hoppade vi i båten och for hemåt igen. Jag älskar att vara ute i skärgården. Det är barndom för mig. När jag var liten var vi alltid ute på sjön hela somrarna. Jag älskar klipporna och lukten och matsäcken och vågorna och måsarna och det kalla vattnet och solen som steker. Jag älskar hur hungrig en blir och hur allt smakar bättre på en ö. Jag älskar jakten på den perfekta klippan. Skärgården alltså. Så himla bäst.

1 kommentar:

Malin Aurora sa...

Åh herregud så fint!