söndag 12 maj 2013

Tv-inspirerade framtidsdrömmar

Inatt hade vi David som nattgäst och i morse tittade han och jag på morgontv. Vi fastnade för programmet där Mary Portas "gör om" en butik. Det var första gången jag såg det programmet, men det kanske är samma upplägg varje gång? I vart fall så var hon i en småstad i England och hjälpte en man och en kvinna förbättra deras lilla matbutik.

Jag och David blir såklart totalinspirerade och började drömma om vår egen lilla lokala matbutik här i stan. Vi blev så himla sugna på att starta vår egen butik. Vi började prata om hur upplägget skulle vara, var den skulle ligga, hur inredningen skulle se ut, vad vi skulle sälja, vem av oss som skulle göra vad, vad öppningserbjudandena skulle vara, hur vi skulle göra reklam för butiken, hur vi skulle locka in folk, var vi skulle få tag på de närproducerade varorna, att vi skulle kunna kombinera en fysisk butik med en webshop. Och så vidare. I all oändlighet. Nu är egentligen alla planer klara, så hade vi pengar och en lokal så skulle vi kunna öppna den här butiken när som helst. Det är ändå skönt att veta att den back up:en finns om våra andra jobbplaner skulle gå åt skogen.

Tänk så inspirerad jag kan bli av ett tv-program. Jag blir ofta så. Börjar drömma och göra planer i huvudet. Eftersom jag är positiv så löser allting alltid sig i mina planer. Jag vet inte om det skulle vara så i verkligheten dock. Men jag tycker fortfarande att den här staden kan behöva en liten mataffär med bara massa ekologiska och närproducerade specialvaror. Det skulle vara så himla mysigt. Även om det inte är jag som driver den. För det verkar inte särskilt troligt. Men ändå. Det skulle vara fint. Om det inte var jag som ägde den skulle jag helt klart handla där.

Inga kommentarer: