torsdag 23 maj 2013

Lite gammal go rasism så här på morgonkvisten

När jag vaknade i morse låg jag kvar i sängen för att morna mig. Lite som jag brukar. Jag tog fram mobilen och kollade Instagram och Facebook. Tyvärr såg jag någonting på just Facebook som gjorde min morgon lite bitter.

Jag såg att flera av mina Facebookvänner gillat en sida som heter "Vi stödjer polisen i Husby - stoppa vansinnet nu". Och jag blev alldeles kall inombords. Vad har jag för vänner egentligen? Men jag försökte att inte överreagera. Jag tänkte, jag läser igenom lite kommentarer först. Det kanske inte alls är som jag tror. Men jo. Det var det. Ska vi titta på några av kommentarerna från den här sidan?


Den här typen av kommentar är återkommande. Att flyktingar ska vara så tacksamma för att komma till detta underbara och fantastiska land. Det är ett privilegium att bo här i Sverige och de som inte är tacksamma ska tydligen skjutas. Kommentaren "Snälla polisen, skjut mera" är så vidrig att jag knappt finner ord. Och att sedan tänka att människor som jag är vän med gått in och gillat den här sidan gör mig så himla ledsen.


Michel tycker att det ska släppas en bomb över Husby. 


Camilla har missat några historielektioner. 


Kristian, däremot, kommer ihåg historielektionerna och tycker att vi borde göra som på 30- och 40-talet, för det fungerade så utmärkt då.


Och så kommer det alltid någon kommentar så som Anna-Lenas. "Man får inte ha en åsikt i det här landet!!" En får ha många åsikter, men däremot så kommer många av oss aldrig att acceptera rasistiska jävla skitåsikter.

 

Och sedan när jag tror att det inte kan bli värre, då kommer Lennart.


Lennart är så arg att han skrev två kommentarer, lika rasistiska bägge två.


 Jag vill ju gärna tro bättre om folk, men är det så här att vanliga Svenssons har sådana här åsikter? Det är ju skrämmande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men tack för att du orkade. Säger liksom allt.