tisdag 21 maj 2013

Just precis nu.

Här sitter jag på tisdagseftermiddagen. Dricker ett halvt glas öl. Halvt för att jag delat det med min man. Det var en ensam öl kvar i kylen sedan i lördags. Så då tänkte vi att ett halvt glas passar utmärkt på en tisdag. Jag hör Daniel stå i köket och hacka lök. Han lagar en gryta. Nyss lade han bröd på jäsning. Bara att skriva om det gör mig hungrig.

Jag lyssnar på musik. Det är ovanligt för mig. Jag vill ofta ha tyst. Men nu står Rolling Stones på i bakgrunden. Paint it Black. Jag sitter i vardagsrummet så det är vinylspelaren jag använder. Varför är det så att all musik låter bättre på vinylskiva?

Strax ska jag öppna kurslitteraturen och läsa igenom de kapitel vi gick igenom idag och de vi ska gå igenom på torsdag. Om vård vid vanliga sjukdomar hos äldre. Jag ska läsa om lunginflammation och KOL och kärlkramp och hjärtinfarkt och stroke. Bland annat.

I fönstret står min nya jordglob som min fader var snäll nog att ge mig idag. Eller ny och ny, den är köpt på loppis såklart, men ny för mig. Sprillans ny är den verkligen inte för inte ett enda land stämmer med vad de heter idag. Jo, några såklart. Typ Sverige. Jag blev så glad när jag fick den. Jag har alltid varit förtjust i jordglobar. Jag har alltid velat ha den som står hos min mormor och morfar. Men nu har jag alltså min egen. Med fungerande lampa och allt.

Jag tänker att jag kanske borde trimma luggen. Den börjar bli lite lång. Och kort lugg är ju vad jag gillar. Tror jag. Och jag tänker på vilka skor jag ska använda på dopet jag ska på nästa helg. Jag undrar om det kommer vara sommar då? Kommer jag kunna gå barbent? Sådana viktiga frågor snurrar i mitt huvud.

Min hund morrar lite. Han hör någon i trapphuset. Han har varit på helspänn idag för i morse blev han väckt av åska. Han gillar inte åska. Alls. Han och jag gick en långpromenad idag. Och det gjorde inte ens något att det regnade.

Och så tänker jag; är det här livet? Tisdagskvällar och delad öl och vinylspelare och stroke och ytliga tankar och morrande hundar. Och så blir jag lite lycklig.

Inga kommentarer: