torsdag 28 juli 2016

Öland - femte och sjätte dagen!

Ja, men jag fortsätter väl gå igenom Ölandsbilderna då. Från fredagen så har jag nästan inga bilder, men jag tror att jag minns att det var den dagen som jag, Daniel och Folke for över bron till Kalmar och gick på Ikea. Målet var lunch men jag hittade också superfina tallrikar, en tavla till Folkes rum (robotar!) och en dyna till hans stol (som han precis lärt sig sitta i!!).

På kvällen gick vi en promenad med Blixten, som alla dagar, och jag tog med kameran och jag tror det var den här kvällen vi mötte en enorm ekoxe på promenaden, och jag är säker på att det var den här kvällen som vi mötte ett skrämt rådjur. Det skulle passera vägen, men mötte något på andra sidan som den blev så rädd för att den inte ville gå över utan började backa tillbaka. Då blev vi också rädda och vände :) :) :) En ska respektera läskiga skogsdjur. Annars kan en bli uppäten. Känt ordspråk.

OMG! Bil! (Det kommer banne mig ALLTID minst en bil på den här vägen när jag är ute och går på den. Fattar inte vad allt folk kommer ifrån. Okej att det är mycket sommargäster på Öland, men det måste finnas gränser. Kan en inte gå mitt i vägen och hoppa på semestern, när ska en ens göra det?!)Efter fredagen var det ju lördag, som det brukar. Jag och lill-familjen hoppade in i bilen för att åka söderut och mot Eckelsudde för att titta på sälar (älskar sälar!).

Det var fint vid Eckelsudde, men det luktade ruttentångprutt. Inte gott, med andra ord. Och i princip hela området var fågelskyddsområde, där vi inte fick gå. Så det blev en ganska kort tur, men jag fick se sälar i alla fall.


På vägen tillbaka till stugan stannade vi i Mörbylånga för att äta lunch. Men vi var så tidiga att de inte öppnat än. Så det blev en promenad vid havet och sedan PIZZALUNCH!
Sedan tillbaka till stugan och svärfamiljen och häng under körsbärsträdet och chipsätning och grillmiddag och allmänt semestermys.2 kommentarer:

Sandra sa...

Tack för att vi får hänga med på er ölandssemester på det här viset. Gör oss (läs: min familj) som inte har bil och därför nästan aldrig kommer ut ur samhället gott i själen!

Kajsa sa...

Sandra: vi har bara haft bil i nåt år och jag njuter fortfarande varje gång jag åker i den. Det är sånt lyx att ha egen bil!