söndag 31 juli 2016

En utflykt till ett kalkbrott

Att jag älskar att bada är ingen nyhet. More like nåt jag tjatar om hela tiden. Men jag älskar't! Nu när Daniel varit ledig så himla mycket under sommaren, så har jag fått massor av tillfällen till att bada. Vi har hängt på klippor och på stranden och till och med vid ett kalkbrott!

Kalkbrotten ligger typ en 25 minuters bilresa från oss, och ingen av oss hade varit där innan. Så häromdagen kläckte jag den fantastiska idén att åka dit. Det var jättevarmt ute och totalt badväder. Det första som hände när vi kom dit var att det rullade in svarta regntunga moln över hela himmelen och det verkade som världens sämsta idé att åka dit. Det var också MASSOR av folk där. Och inte alls mycket plats att lägga en filt på. Och särskilt inte om en ville vara i skuggan. Men vi snodde åt oss en skuggplats och hoppades att regnet skulle hålla sig borta och dukade upp fikat.


Och det sprack faktiskt upp! Regnet blåste åt andra hållet och värmen höll i sig och svetten likaså. Smulan hängde i skuggan och jag svidade om till bikini och hoppade i vattnet. Så himla annorlunda att bada i inte-hav men det var härligt. Och djupt!Jag tackade mig själv för att jag hade förstånd nog att ha Ergobabyn med mig och rejäla skor, för det var en liten bits promenad från bilen. Men kolla vad fint! Det ser alldeles lagunigt ut!

Sen blev Smulan hungrig, så där som bebisar blir, och jag är så himla glad för att det känns plättlätt att amma exakt var som helst. Det gick till och med en massa tonårskids förbi men jag kände mig totallugn och brydde mig inte alls.

Jag vet inte varför det ser folktomt ut på just den här bilden, för det var det verkligen inte. Det var massor med folk. De galnaste hoppade från de höga, höga klipporna rätt ned i vattnet. Jag fick skräcksug i magen varje gång jag hörde deras tjut. Jag blev rädd och samtidigt lite förtjust i tanken på att bara slänga mig ut. Gjorde det givetvis inte.
När fikat var uppfikat och Daniel hade sprutat Loka över halva filten, så drog vi hem. Det var en lagom liten utflykt och jag kan inte fatta att jag aldrig tidigare varit på denna braiga badplats.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Amen kolla, ni var nästan hemma hos oss! Bor tio minuter från det där.

Kajsa sa...

Jenny: gör ni?! Ballt!